Doctorii eliberau retete compensate fictive si incasau banii decontati de la bugetul de stat. Intrega grupare a fost condusa, atentie, de sotia unui detinut. Autoritatile au estimat prejudiciul la 9 milioane de lei.
Procurorii au descins in forta si au invadat holurile Spitalului Judetean din Constanta si pe cele ale Spitalului de Boli Infectioase. Dupa ore bune petrecute in birouri au iesit insotiti. Au retinut-o pe asistenta sefa a sectie de Nefrologie din cadul Spitalului Judetean.
Ravasite au fost si birourile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, unde vizate de procurori sunt doua femei cu functii importante: una- medic sef in cadrul institutiei si cealalta- inspector de la corpul de control.
Procurorii au rascolit in doua farmacii, cabinetele mai multor medici de familie si in Spitalul judetean Braila.
Mecanismul afacerii era unul simplu si extrem de profitabil: membrii retelei ar fi scris si decontat retete false pentru medicamente folosite in tratarea unor boli incurabile, cu pret de vanzare ridicat, pe numele unor rude si chiar ale unor copii cu handicap din centrele de plasament.
Totul se facea din fata calculatorului. Introduceau informatii false si apoi ce aveau de facut era sa vina banii decontati de casa nationala de sanatate, care ajungeau in conturile lor.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Incredibil, dar Titi Sgarcitu ar fi fost ajutat sa isi duca mai departe afacerea ilegala chiar
de seful puscariei din Focsani.Adrian Iacob a si fost, de altfel, saltat de mascati si adus in Capitala. 25 de persoane dau acum explicatii in fata procurorilor, care vor stabili, la final, daca vor cere si arestarea lor.
##VIDEO144309##