FRF a făcut marele anunț despre poziția de selecționer al naționalei României: „Opțiunea numărul 1, Gică Hagi!”. Oficialii vor începe negocierile cu „Regele”

Autor: Andrei Costanda

Gică Hagi a mai ocupat poziția de selecționer al României în anul 2001, dar nu a reușit să califice echipa la Cupa Mondială din 2002, pierzând barajul în fața Sloveniei

Sursa: Playsport

Federația Română de Fotbal a anunțat că Gică Hagi este prima opțiune pentru postul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, vacant după plecarea lui Edi Iordănescu.

Federația Română de Fotbal (FRF) a făcut un anunț de impact miercuri, 24 iulie 2024, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță: Gică Hagi este prima opțiune pentru postul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

Gică Hagi, prima opțiune ca selecționer

Aceasta veste vine după o ședință specială a Comisiei Tehnice a FRF, în cadrul căreia s-au discutat variantele de potențiali antrenori pentru naționala României, vacantată recent prin plecarea lui Edi Iordănescu.

Gică Hagi nu este doar alegerea personală a lui Mihai Stoichiță și a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ci reprezintă prima opțiune a întregii Comisii Tehnice a FRF. Aceasta decizie unanimă subliniază încrederea și aprecierea pe care Hagi o are în cadrul federației. Patronul și antrenorul echipei Farul Constanța va fi primul ofertat de către Răzvan Burleanu pentru a prelua conducerea naționalei.

„A fost o Comisie Tehnică, procedurile aceleași ca întotdeauna, cu opțiunile celor care fac parte din Comisia Tehnică.

Opțiunea numărul 1, Gică Hagi! Sunt și alți antrenori, foști selecționeri, tineri. Și experimentați, bineînțeles. Nu pot să vă dau numele acum, pentru că nu am contabilizat ce este. V-am spus doar prima opțiune și probabil că așa vor începe discuțiile, cu prima opțiune”
, a declarat Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF.

Citește și: Autoritățile au emis cod galben de inundații în România. Ce județe sunt vizate

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: „De la cornere la cărămizi”. Îl recunoști? Fostul campion din Premier League a ajuns la munca de jos de la un salariu de 140.000 de euro pe săptămână

Obiectivul principal al viitorului selecționer al „Generației de Suflet”

Aceasta nu este prima dată când Gică Hagi este considerat pentru rolul de selecționer.

Mihai Stoichiță a menționat că discuțiile cu Hagi au început încă de acum șase sau șapte ani, când a venit pentru prima oară la Federație. De fiecare dată, Hagi a fost o opțiune considerată serioasă, dar până acum, discuțiile nu au ajuns la un rezultat concret. Stoichiță și-a exprimat speranța că de data aceasta, Hagi va accepta oferta.

„Eu sper să accepte, pentru că prea mult a amânat.

Și cred că poate fi și o garanție a reușitei. Momentul lui a fost întotdeauna, pentru că întotdeauna a fost ofertat și au avut loc discuții cu el”, a continuat Stoichiță.

Dacă va accepta oferta FRF, Gică Hagi va avea ca principal obiectiv calificarea României la Campionatul Mondial din 2026, care se va desfășura în SUA, Canada și Mexic. Aceasta ar însemna o întoarcere simbolică pentru Hagi în Statele Unite, unde a făcut istorie în 1994 alături de „Generația de Aur”.

Întrebat dacă acest detaliu ar putea fi o motivație suplimentară pentru Hagi, Stoichiță a afirmat că vârsta lui Hagi îi permite să antreneze mulți ani de acum încolo și că decizia finală îi aparține.

„Dacă ar accepta Gică să fie… Ar fi un capăt de linie în America? Să aibă un început în 94 și un sfârșit acum? Nu, în niciun caz. E tânăr încă, are timp să antreneze mulți ani de acum încolo. Dar el gândește ceea ce vrea să facă și opțiunea e efectiv a lui. Opțiunea noastră, a Comisiei Tehnice, e el. Prima opțiune!”, a concluzionat Mihai Stoichiță.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!