Frigarui de creveti cu sos de chilly dulce
Cost estimativ: 60 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
1 kg creveti decorticati
Un ananas mic (sau 2 mango)
O lamaie
Sare, piper, ulei de masline, o lamaie
Pentru sosul de chilli:
3 ardei iuti rosii
100 g zahar
100 g otet de vin alb
Un catel de usturoi
Mod de preparare
Se asezoneaza crevetii cu sare si piper, se stropesc cu zeama de lamaie
si ulei de masline si se lasa intr-un bol sa se marineze timp de jumatate de ora.
Ananasul se taie cuburi care se infig pe bete de frigarui, impreuna cu crevetii, alternativ.
Se frig pe gratarul incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte, iar cand sunt gata se servesc imediat cu sos dulce de ardei iute.
Sosul de chilli
Se pun ardeii rosii tocati marunt intr-o craticioara, se adauga zaharul si otetul, se aduc la fierbere.
Cand au fiert se lasa focul mic, se continua fierberea timp de 10 minute, se adauga usturoiul si se mai fierbe 10-15 minute, pana cand se reduce sosul si incepe usor sa se ingroase, dar nu se coloreaza.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se serveste alaturi de creveti sau se depoziteaza in borcane inchise etans.
Ingrediente
1 kg creveti decorticati
Un ananas mic (sau 2 mango)
O lamaie
Sare, piper, ulei de masline, o lamaie
Pentru
sosul de chili:
3 ardei iuti rosii
100 g zahar
100 g otet de vin alb
Un catel de usturoi
Mod de preparare Se asezoneaza crevetii cu sare si piper, se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline si se lasa intr-un bol sa se marineze timp de jumatate de ora.
Ananasul se taie cuburi care se infig pe bete de frigarui, impreuna cu crevetii, alternativ.
Se frig pe gratarul incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte, iar cand sunt gata se servesc imediat cu sos dulce de ardei iute.
Sosul de chili
Se pun ardeii rosii tocati marunt intr-o craticioara, se adauga zaharul si otetul, se aduc la fierbere.
Cand au fiert se lasa focul mic, se continua fierberea timp de 10 minute, se adauga usturoiul si se mai fierbe 10-15 minute, pana cand se reduce sosul si incepe usor sa se ingroase, dar nu se coloreaza.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se serveste alaturi de creveti sau se depoziteaza in borcane inchise etans.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii