Frigul le da mari batai de cap pietarilor. Comerciantii se roaga sa nu scada si mai mult temperatura!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:43

Pe o vreme haina, in care niciun caine nu-ti vine sa-l scoti din casa, pietarii sunt cei mai napastuiti.

Cu legumele invelite pe tarabe, comercianatii isi asteapta musterii care intarzie sa apara. Peste noapte, comerciantii isi acopera marfa cu paturi si haine, spun ca mai bine tremura ei decat sa le inghete legumele si fructele in care au investit bani frumosi. Ar iesi in pierdere si nu ar mai avea ce pune pe masa, in noaptea dintre ani.

Priviti-o pe aceasta femeie! Sufla in maini ca sa se incalzeasca si nici nu mai stie cate haine a pus pe ea, inainte sa plece de-acasa.

Vecina de taraba recunoaste ca s-a imbracat atat de gros incat abia se mai poate misca. Femeia nu se da, insa, dusa acasa, din asta isi castiga painea.



O alta precupeata a gasit solutia ca sa-si dezmoteasca mainile si gura- caserola cu sarmale fierbinti, incalzite la patiseria de-alaturi.  E prima ora a diminetii, insa, femeii trezite inainte de cantatul cocosilor,  i s-a facut foame.
Nu se indura sa manance de una singura. In asteptarea clientilor, tarabagii isi mai fac de lucru- intorc marfa pe toate partile, o curata, o sorteaza. Din cand in cand, colindatorii mai anima atmofera inghetata.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Daca astazi temperaturile au fost suportabile, la noapte se anunta minus 17 grade in Bucuresti.

Vor ingheta si pietrele, nu doar legumele si fructele din piete.

 

Taguri: