Friptura de vita cu salata calda de dovleac

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 50 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

1 kg muschi de vita (muschi, antricot, pulpa)
300 g dovleac placintar
2 linguri ulei masline
150 g bacon
1 ceapa rosie
1 lingura capere
1 lingura otet balsamic (sau zeama lamaie)
2 linguri cepa verde tocata marunt
Sare, piper


Mod de preparare

Vita se taie in 4 bucati pentru friptura si se curata de eventuale pielite, se unge cu putin ulei si se prajeste intr-o tigaie non aderenta pe toate partile pana capata o crusta uniforma, se aseaza pe o
tava de cuptor si se introduce timp de 8-10 minute in cuptorul incins la 200-220°C pentru a se patrunde in centru in functie de cat de bine facuta o vrem.
Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se “odihneasca” pentru a isi revigora sucurile proprii si a nu fi tare, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda de dovleac.

Salata calda de dovleac se face astfel:
Dovleacul se taie in cubulete de 1 cm si se prajeste intr-o lingura de ulei la foc puternic pentru a capata pe fiecare parte
o culoare brun- aurie, apoi se scoate pe un servetel iar in aceeasi tigaie se prajeste baconul taiat cubulete, se adauga ceapa, se caleste si ea. Cand ceapa s-a calit, se adauga caperele si se continua calirea pana acestea se desfac usor, se stinge cu otetul balsamic sau cu zeama de lamaie si se ia de pe foc.
Intr-un castron se amesteca compozitia de dovleac cu bacon, ceapa, capere si ceapa verde proaspata.


Friptura se taie in felii de 2 cm si se serveste cu salata calda.


 

Taguri: