Ingrediente
1 kg muschi de vita (muschi, antricot, pulpa)
300 g dovleac placintar
2 linguri ulei masline
150 g bacon
1 ceapa rosie
1 lingura capere
1 lingura otet balsamic (sau zeama lamaie)
2 linguri cepa verde tocata marunt
Sare, piper
Mod de preparare
Vita se taie in 4 bucati pentru friptura si se curata de eventuale pielite, se unge cu putin ulei si se prajeste intr-o tigaie non aderenta pe toate partile pana capata o crusta uniforma, se aseaza pe o
Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se “odihneasca” pentru a isi revigora sucurile proprii si a nu fi tare, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda de dovleac.
Salata calda de dovleac se face astfel:
Dovleacul se taie in cubulete de 1 cm si se prajeste intr-o lingura de ulei la foc puternic pentru a capata pe fiecare parte
Intr-un castron se amesteca compozitia de dovleac cu bacon, ceapa, capere si ceapa verde proaspata.
Friptura se taie in felii de 2 cm si se serveste cu salata calda.