Friptură fragedă de curcan. Un adevărat deliciu pentru masa de Paște

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 14 ian 2023, 05:45

Friptură fragedă de curcan pentru Paște

Sursa: PixaBay

Fragedă și suculentă, această friptură de curcan va fi fără îndoială piesa de rezistență printre bunătățile pregătite pentru masa de Paște. Această rețetă de friptură de curcan este o alternativă perfectă pentru cei care doresc să încerce și altceva în afară de carnea de miel.

Cei care își doresc ca pe masa de Paște să aibă un adevărat deliciu culinar trebuie neapărat sa încerce această rețetă pentru a obține o friptură de curcan fragedă și suculentă. 

Rețetă friptură fragedă de curcan cu rozmarin 

INGREDIENTE pentru friptură fragedă de curcan cu rozmarin

  • 2 kg carne de curcan
  • 250 ml apă (1 cană)
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță rozmarin
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 6 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb

Citeste si: Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște

MOD DE PREPARARE friptură fragedă de curcan cu rozmarin pentru masa de Paște

Tăiem carnea în bucăți egale, pentru a se coace uniform. După ce am tăiat-o, o sărăm și o așezăm într-un bol. Apoi, adăugăm rozmarinul, cimbrul și cu ajutorul mâinilor amestecăm bine carnea cu aceste condimente.

Punem carnea condimentată într-o tavă de copt. Turnăm uleiul de măsline deasupra, adăugăm foile de dafin, piperul, usturoiul întreg și cana de apă, astfel încât să acopere carnea pe jumătate. Deasupra, acoperim cu foaie de aluminiu și o punem la cuptor pentru 50 de minute la 200 de grade.

După cele 50 de minute, scoatem foaia de aluminiu, întoarcem carnea, adăugăm vinul și o mai lăsăm la cuptor pentru alte 50 de minute având grijă să o mai verificăm din când în când și friptura fragedă de curcan este gata!

Sursă: bucătăriamamei.ro

Friptură fragedă de curcan cu miere și lămâie 

INGREDIENTE: 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • 1 pulpă superioară de curcan
  • 3 linguri de miere
  • zeama de la o lamâie
  • 1/2 lamâie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin uscat
  • 3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

MOD DE PREPARARE  friptură fragedă de curcan cu miere și lămâie

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se lasă la scurs.Se condimentează după gust cu sare și piper și se asează într-o tavă unsă cu puțin ulei.

Într-un bol pregătim următorul amestec: mierea,zeama de lamâie ,rozmarinul și vinul.Amestecăm bine, apoi ungem carnea cu acest amestec iar ce ramâne turnăm în tavă.

Citeste si: Paska tradițională ucraineană. Rețete delicioase pentru masa de Paște 2022

Pentru garnitură: cartofii se spală,se curăță și se taie în sferturi.Se stropesc cu puțin ulei ,se condimentează cu sare ,piper și rozmarin și se așează în tava cu carnea, alături de câteva felii de lămâie.

Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, după care îndepărtăm folia și mai ținem la cuptor până cand totul este bine rumenit.Din când în când mai stropim atât friptura fragedă de curcan  cât și cartofii cu sosul din tavă. 

Sursă: gustos.ro

Friptură fragedă de curcan cu usturoi și unt topit 

INGREDIENTE

  • 1 curcan intreg
  • sare 
  • piper 
  • o ceapa tăiataă felii 
  • 1 linguriță de cimbru 
  • 2 lingurițe rozmarin 
  • 2 lingurițe frunze salvie
  • 1 căpățână de usturoi 
  • 100 ml unt topit 
  • 500 ml supă concentrată de pui

MOD DE PREPARARE friptură fragedă de curcan

Primul pas: preîncălzește cuptorul la 230 grade.

Curcanul întreg se spală bine, iar apoi se șterge cu șervețele de bucătărie. Presară sare și piper în interior, apoi umple-l cu ceapă tăiată felii mari, cimbru, rozmarin, salvie și usturoi.

Leagă apoi picioarele curcanului cu sfoară de bucătărie, iar aripile strecoară-le sub corp. Unge curcanul întreg cu unt din abundență, apoi presară sare și piper după gust.

Curcanul astfel pregătit se pune în tavă peste care se toarnă supa concentrată și se dă la cuptor pentru aproximativ 4 ore, scazând temperatura la 180 grade. La fiecare 30 de minute friptura fragedă de curcan se unge cu sosul din tavă.

Sursa: rețetepractice.ro.