Fructe (banane, mere, portocale etc.) 1 kg
Bere blonda 250 ml
Oua 2 buc
Sare
Zahar pudra 50 g
Scortisoara un varf de cutit
Nucsoara un varf de cutit
Faina 150 g
Pentru sos zabaglione:
Galbenusuri 5 buc
Zahar 80 g
Zahar pudra 70 g
Vin alb dulce 100 ml
Mod de preparare
Fructele se curata de coaja si se taie cuburi sau felii dupa preferinta.
Se prepara aluatul de bere.
Se separa ouale, intr-un castron se bat albusurile spuma.
In alt vas se bat galbenusurile cu zahar, apoi se pune sare, scortisoara, nucsoara si bere.
Se incorporeaza albusurile si se pune faina.
Peste fructe se presara un praf de faina, apoi se introduc in aluatul de bere si se prajesc in ulei.
Se scot pe un platou cu servet de hartie pentru a absoarbe uleiul.
Se servesc cu sos zabaglione.
Pentru sos, se bat galbenusurile cu zahar la bain-marie pana devin o crema.
Se toarna, batand cu telul, vinul dulce.
Se serveste fierbinte cu fructe in aluat de bere.