Fructele de mare sunt de post? Uite ce zic teologii!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 14:16

Postul Craciunului tine 40 de zile si se incheie pe 25 decembrie. „Ziua de Ajun a Craciunului este o zi de post mai aspru decat celelalte zile."

Cei care tin postul Craciunului ar trebui sa manance fructe de mare, precum crevetii, doar in zilele in care este dezlegare la peste. Recomandarea vine din partea reprezentantilor Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului. „Suntem tentati sa credem ca fructele de mare sunt de post deoarece calugarii greci le considera de post. Neavand prea multe surse de hrana acestia obisnuiesc sa mance fructe de mare in post chiar si atunci cand nu este dezlegare la peste”, a declarat pentru gandul parintele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului.



Cu toate astea, exista o parte dintre preoti care spun ca fructele de mare sunt de post si pot fi mancate chiar si in zilele in care nu este dezlegare la peste. „Unii spun ca crevetii sunt de post pentru ca nu au sange, dar daca e sa ne luam dupa provenienta lor, atunci nu ii mai putem considera de post. Postul Craciunului este usor de tinut, avand in vedere ca dezlegarile la peste sunt dese.


Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?