„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 sep 2024, 15:15

Mia a fost dusă la cabinetul medicului de familie de către părinții ei, Soron și Katie, după ce a început să vomite, să se plângă de dureri de cap și de gât

Sursa: Mirror

O fetiță de opt ani, Mia Glynn, din Staffordshire, a murit tragic din cauza sepsisului la câteva ore după ce a fost trimisă acasă de două ori de către un medic de familie, în ciuda simptomelor evidente de infecție gravă.

Mia a fost dusă la cabinetul medicului de familie de către părinții ei, Soron și Katie, după ce a început să vomite, să se plângă de dureri de cap și de gât. Cu toate acestea, în ciuda simptomelor, familia a fost trimisă acasă cu recomandarea de a-i administra Miei doar ibuprofen și lichide. 

Citește și: Sfârșit tragic pentru o fetiță în vârstă de patru ani. Copila a fost spulberată de un șofer în vârstă de 20 de ani

Mia a murit din cauza sepsisului

În timpul celei de-a doua vizite, Mia avea simptome și mai severe, cum ar fi o frecvență cardiacă crescută, o scădere a producției de urină și o stare letargică. În ciuda îngrijorării părinților și a suspiciunii lor că Mia ar putea avea o infecție cu streptococ de grup A, medicul a insistat că nu ar trebui să înceapă antibioticele până ce fetița nu va adormi și a adăugat că un spital ar fi prea plin pentru a fi de ajutor.

Starea Miei s-a deteriorat rapid. În noaptea respectivă, a dormit în patul părinților, dar s-a trezit agitată, dezorientată, cu o erupție pe brațe și picioare, buzele albastre și cu senzația de frig, în ciuda faptului că îi era foarte cald. Conștienți de gravitatea situației, părinții au chemat de urgență o ambulanță.

Mia a fost transportată de urgență la spital, unde medicii i-au administrat fluide intravenoase și antibiotice, suspectând că suferă de șoc septic.

Din păcate, fetița a suferit un stop cardiac la aproximativ 15 minute după ce a ajuns la spital, iar eforturile de resuscitare ale echipei medicale au eșuat. Mia a decedat la scurt timp, cauza morții fiind sepsisul provocat de infecția cu streptococul de grup A.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Părinții Miei, Soron și Katie, care mai au un fiu în vârstă de 12 ani, Beau, au rămas distruși de pierderea „devastatoare” a fiicei lor. Ei au angajat avocați specializați în neglijență medicală pentru a investiga îngrijirea pe care Mia a primit-o și pentru a obține răspunsuri clare despre circumstanțele tragice care au dus la moartea sa.

„Lumea și inimile noastre s-au rupt pentru totdeauna când frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă”, spun

părinții fetei, potrivit  mirror.co.uk.

Strângere de fonduri după moartea Miei

De la decesul Miei, familia și comunitatea locală s-au mobilizat pentru a-i onora memoria. S-au strâns peste 40.000 de lire sterline prin evenimente de strângere de fonduri, iar peste 16.000 de lire sterline au fost donate organizației UK Sepsis Trust, în speranța de a preveni astfel de tragedii în viitor.

Mia fusese dusă de două ori la medici pentru a i se spune că simptomele ei sunt virale. Aproximativ 15 ore mai târziu, ea a murit de sepsis.

 

 


Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE