Fumatul de cannabis scade coeficientul de inteligenta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:57

Adolescentii cosumatori inraiti de cannabis risca sa-si diminueze IQ-ul cu pana la opt puncte, daca se apuca fumat, plus ca intampina mari probleme de concentrare sau de memorie.

Cu toate acestea, renuntarea mai tarziu in viata nu va inversa pe deplin impactul pe care il are are asupra consumatorului adolescent, au descoperit expertii Carolina, Statele Unite ale Americii.

 

"Studiul a aratat ca tinerii care consuma cannabis inca din adolescenta au IQ-ul mai scazut la maturitate. De exemplu persoanele care au consumat cannabis zilnic pe durata a mai multi ani, au arata o diminuarea a IQ-ului cu pana la opt puncte.

Renuntarea sau reducerea consumului nu pare a restabili situatia", a declarat profesorul Trrie Moffitt.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.