Fursecuri marmorate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 04:17

Foarte aspectuoase si delicioase!

 

Fursecuri marmorate
Foarte aspectuoase si delicioase
Ingrediente
1/2 cana faina alba
1/2 cana zahar tos
1/4 cana cacao dark
1/2 lingurita sare
2 linguri unt moale
3 linguri zahar pudra
1/2 lingurita amidon alimentar
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Cerneti impreuna intr-un castron faina, cacaua, praful de copt, sarea, adaugati zaharul tos si amestecati.
 Adaugati untul si amestecati-l cu ingredientele uscate, folosind degetele. Apoi adaugati si oul batut, amestecati cat e nevoie sa se omogenizeze compozitia, fara sa framantati sau sa bateti cu mixerul. Intindeti aluatul pe peretii castronului si lasati la frigider 10-15 min, sa se intareasca
Incingeti cuptorul la foc iute (200C). Ungeti cu ulei doua tavi mari. Amestecati bine zaharul pudra cu amidonul, puneti cca 2 linguri intr-un castronel, restul pastrati-l ca sa va "prafuiti" palmele.
Luati din aluatul rece portii cu lingurita, formati din ele bile cu palmele pudrate cu zahar, apoi rulati-le bine prin amestecul din castron. Asezati bilele de aluat pe tavi, la 4-5 cm distanta unele de altele. Bagati tavile in cuptor, una in treimea de sus, cealalta in treimea de jos. Lasati-le sa se coaca 4-5 min, apoi inversati locurile celor doua tavi. Scoateti definitiv din cuptor dupa alte 4-5 min, cand fursecurile s-au intarit si coaja de zahar de pe suprafata lor a crapat bine.
Dupa ce s-au racit putin, puneti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca de tot.

Ingrediente

1/2 cana faina alba
1/2 cana zahar tos
1/4 cana cacao dark
1/2 lingurita sare
2 linguri unt moale
3 linguri zahar pudra
1/2 lingurita amidon alimentar
1 ou
1/2 lingurita praf de copt


Mod de preparare

Cerneti impreuna intr-un castron faina, cacaua, praful de copt, sarea, adaugati zaharul tos si amestecati.

 
Adaugati untul si amestecati-l cu ingredientele uscate, folosind degetele. Apoi adaugati si oul batut, amestecati cat e nevoie sa se omogenizeze compozitia, fara sa framantati sau sa bateti cu mixerul.
Intindeti aluatul pe peretii castronului si lasati la frigider 10-15 min, sa se intareascaIncingeti cuptorul la foc iute (200C). Ungeti cu ulei doua tavi mari. Amestecati bine zaharul pudra cu amidonul, puneti cca 2 linguri intr-un castronel, restul pastrati-l ca sa va "prafuiti" palmele.

Luati din aluatul rece portii cu lingurita, formati din ele bile cu palmele pudrate cu zahar, apoi rulati-le bine prin amestecul din castron. Asezati bilele de aluat pe tavi, la 4-5 cm distanta unele de altele.
Bagati tavile in cuptor, una in treimea de sus, cealalta in treimea de jos. Lasati-le sa se coaca 4-5 min, apoi inversati locurile celor doua tavi.
Scoateti definitiv din cuptor dupa alte 4-5 min, cand fursecurile s-au intarit si coaja de zahar de pe suprafata lor a crapat bine.
Dupa ce s-au racit putin, puneti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca de tot. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.