Fursecuri pentru Crăciun 2022. Cele mai bune 3 rețete de fursecuri pentru masa de Sărbători

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 21 sep 2023, 04:35

Cele mai bune 3 rețete de fursecuri pentru masa de Sărbători

Sursa: https://pixabay.com/

De Crăciun le poți oferi invitaților cele mai bune și mai fragde fursecuri.

Dacă ești în pană de idei și îți dorești să îți impresionezi prietenii și rudele la masa de Crăciun, le poți pregăti cele mai delicioase fursecuri.

3 rețete de fursecuri pentru masa de Crăciun 2022

Pentru că știm că îți dorești să îți impresionezi prietenii, rudele, iubitul sau soacra de Crăciun, noi îți oferim câteva rețete de fursecuri cu care să îi dai pe spate.

Acestea sunt printre cele mai rapide gustări de preparat și este un desert apreciat și gustos. De asemenea, acestea pot fi aranjate frumos într-o cutie și oferite cadou persoanelor apropiate.

Citește și: Rețetă de biscuiți fragezi de Crăciun. Cum prepari rapid cei mai buni biscuiți pentru masa de sărbătoare

Fursecuri cu ciocolată

Ingrediente:

- 225g de ciocolată cu conținut ridicat de cacao

- 2  ouă

- 75 g unt

- 100 g zahăr

- 250 g faină

- 1 linguriță praf copt

- 3 linguri zahăr tos pentru glazurat

- 5 linguri zahăr pudră pentru glazurat

- 1 vârf de linguriță sare

Mod de preparare:

Ciocolata împreună cu untul se topesc la bain marie după care se amestecă cu ouăle mixate cu zahăr.

Făina cernută cu sarea și praful de copt se adaugă peste prima compoziție. Totul se amestecă foarte bine până se obține un aluat cremos ce va sta la frigider 3-4 ore. Să nu vă sperie consistența lui deoarece el se va întări cât va sta la rece.

Din aluat se fac niște biluțe în palmă, cam de dimensiunea unor nuci mici. Ele se dau prin zahăr tos, apoi prin zahăr pudră din belșug.

Fursecurile se așează într-o tavă cu hârtie de copt și se coc circa 10 minute la 170-180 de grade într-un cuptor încălzit în prealabil.

Citește și: La ce temperatură se coace cozonacul. Doar așa poți obține cei mai pufoși și gustoși cozonaci de Crăciun 2022

Se lasă să se răcească în tavă deoarece sunt fragile, apoi le putem păstra în cutii metalice cel mult două săptămâni.

Aceste fursecuri cu ciocolată sunt delicioase și lângă un pahar cu lapte sunt binevenite.

Fursecuri Bordstbelbakkels

Ingrediente pentru aluat:

- 1 ou

- 1 lingură smântână

- 125g zahar

- 125g unt

- 270g făină

Ingrediente bezea:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- 3 albușuri

- 180g zahăr pudră

- 180g migdale măcinate

Mod de preparare:

Amestecăm primele ingrediente: oul, smântâna, zahărul, untul și făina și obținem un aluat. Acesta îl dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Albușurile se mixează cu zahărul pudră, acesta adăugându-se câte puțin. Când bezeaua este gata se încorporează migdalele măcinate.

Pregătim cuptorul să fie încălzit la 180 de grade Celsius.

Aluatul se întinde într-o foaie subțire ce se va tăia în fâșii dreptunghiulare (2/8cm). Fâșiile de aluat se așează într-o tavă cu hârtie de copt.

Cu un poș se distribuie bezeaua cu migdale pe centrul fâșiei și în lungul acesteia. Fursecurile de Crăciun norvegiene se dau la cuptor pentru circa 15 minute.

Fursecuri Linzer

Ingrediente:

- 250g unt

- 150g zahăr

- 2 gălbenușuri

- 350g făină

- 1 lingură extract vanilie

- un strop sare

- gem de portocale cu ghimbir St.Dalfour

- gem de ananas cu mango St.Dalfour (sau ce vă place)

- zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Untul ce a stat în prealabil la temperatura camerei se mixează cu zahărul și apoi se adaugă cele două gălbenușuri și extractul de vanilie. Acestei compoziții i se adaugă făina și un strop de sare.

Aluatul pentru fursecuri Linzer se dă la rece pentru cel puțin o oră.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Cât se încălzește cuptorul pregătim fursecurile.

Aluatul se împarte în două părți egale.

Pe o planșetă (blat) presărată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie de maxim 0,5 cm. Din prima parte de aluat decupăm cu o formă rotundă baza fursecului. Mie mi-au ieșit 24 de bucăți.

Din a doua bucată de aluat decupăm alte 24 de bucăți de formă rotundă. Partea interioară a fursecului o vom decupa după preferințe.

Fursecurile se coc la 180 de grade timp de 15 minute sau până devin  puțin aurii.

Deoarece ele sunt foarte fragede le lăsăm să se răcorească înainte de a le lipi.

Pe fursecurile de bază punem câte o linguriță de gem.

Fursecurile decupate ce vin deasupra vor fi pudrate cu zahăr vanilat înainte de lipire. După pudrare le lipim împreună cu fursecurile bază.

Sursă: prajituricisialtele.ro

 

Taguri: