Furtuna Ashley ajunge în România! Un val de frigul pune stăpânire pe țară. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 sep 2024, 15:16

Meteorologii avertizează că vom simți o răcire bruscă a vremii, cu o scădere a temperaturilor de până la 12 grade

Sursa: PixaBay

Furtuna Ashley, care traversează Europa, va ajunge și în România la sfârșitul acestei săptămâni și va aduce un val de aer rece, ploi abundente și rafale de vânt puternic.

Meteorologii avertizează că vom simți o răcire bruscă a vremii, cu o scădere a temperaturilor de până la 12 grade, comparativ cu valorile înregistrate anterior.

Citește și: „Ninge de o jumătate de oră”. Transalpina a fost acoperită de zăpadă, iar utilajele au fost scoase de drumari pentru a curăța șoselele

Furtuna Ashley ajunge în România. Temperaturile vor scădea brusc

După ce ciclonul Boris  a provocat daune semnificative în Europa și în mai multe județe din România, printre care Galațiul a fost cel mai afectat, furtuna Ashley urmează să aducă un val de aer polar maritim din vestul Europei. Se așteaptă rafale de vânt ce vor atinge viteze de 100- 120 km/h, iar condițiile meteo vor include averse, vijelii și ninsori în zonele montane înalte.

Potrivit  Antena 3,  furtuna va începe să afecteze România începând cu ziua de duminică, când temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă. Dacă până acum s-au înregistrat temperaturi de până la 30 de grade Celsius, odată cu sosirea furtunii Ashley, valorile termice vor scădea la intervalul 18-25 de grade.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă pentru majoritatea țărilor europene afectate de furtună, inclusiv România.

Ciclonul Boris a făcut ravagii în România și în alte țări europene

Ciclonul Boris, care a precedat furtuna Ashley, a făcut deja ravagii în Europa și a provocat pagube semnificative în România, în special în județul Galați.

Citește și: „Prăpăd au făcut. Ne-a nenorocit". 6 persoane au decedat și peste 20.000 de oameni au fost afectați de inundațiile din Galați

Aici, peste 7.000 de locuințe au fost avariate, iar infrastructura a fost grav afectată, cu 20 de drumuri județene, 83 de podețe și 44 de poduri distruse.

Autoritățile locale au declarat stare de alertă până pe 10 octombrie pentru a gestiona consecințele ciclonului.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.