De ce furtuna care va lovi România la final de săptămână se numește “Ashley”! Ce semnificație are și cum ne afectează țara

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 sep 2024, 11:14

Furtuna Ashley va lovi România.

Sursa: Kanal D

În cadrul emisiunii ”Follow us”, moderatoarele Ilinca Vandici și Teo Trandafir au discutat despre furtuna Ashley, care se îndreaptă spre România.

Ilinca Vandici susține că meteorologii au anunțat inundații și viituri și că se așteaptă ca acestea să afecteze întreaga țară, venind din vest și deplasându-se spre Constanța.

Citește și: Viitura de pe Dunăre și ciclonul Ashley vor lovi România în același timp! Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău: „Există niște puncte critice”

Teo Trandafir și Ilinca Vandici au explicat de unde vine numele de ”Ashley”

Cele două moderatoare au explicat de ce se numește furtuna Ashley, dând și alte exemple de furtuni cu nume de femei, dar și de bărbați.

Ilinca Vandici: De la ce i-o fi venit numele?

Teo Trandafir: Pe la începutul secolului XX, au început meteorologii să pună nume furtunilor. Să le pună numele iubitelor, soțiilor lor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”

Citește și: Furtuna Ashley ajunge în România! Un val de frig pune stăpânire pe țară. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade

Ilinca Vandici: Deci, avem așa, uragane cu nume feminine: Alicia în 1983, Elena, Gloria, Diana, Merlyn, Opal, Roxene, Fran. Și uragane cu nume masculine: David, Frederick, Alon, Gilbert, Klaus.

Furtuna Ashley va lovi România în următoarea perioadă

Meteorologii anunță un dublu pericol la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe lângă viitura de pe Dunăre, care ar putea provoca pagube semnificative, România va fi lovită de un nou ciclon devastator.

Citește și: Cum va evolua vremea după ciclonul din weekend! Prognoza meteo pentru luna octombrie

După ravagiile lăsate de ciclonul Boris în estul țării, furtuna Ashley se preconizează că va aduce precipitații de până la 100 de litri pe metrul pătrat în vestul țării.

Autoritățile sfătuiesc populația să se pregătească pentru aceste condiții extreme.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.