Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 iul 2024, 23:02

Furtunile au făcut ravagii în România, joi seară

Sursa: Facebook Meteoplus

După o perioadă de caniculă intensă, furtunile violente s-au dezlănțuit în aproape toată țara. În regiunile vestice, vijeliile și grindina au devastat munca oamenilor, a distrus livezi, grădini și câmpuri întregi.

În ultimele zile, România a fost martora unor schimbări drastice de vreme. În Mehedinți, oamenii și-au văzut munca dusă pe apa sâmbetei și au izbucnit în lacrimi.

Citește și: Meteorologii ANM au emis cod portocaliu de furtuni și vijelii în mai multe județe din România

Oamenii, speriați să iasă din case

Furtunile au adus un strat gros de gheață, care a distrus grădinile și livezile.

De asemenea, oamenii s-au temut să mai iasă din case. 

„Vai de mama noastră, am muncit de pomană, am muncit de pomană!", se vaită un localnic.

„Strugurii, tot. Mi-a dărâmat bolta, nu mai e nimic. Tot. Dezastru. Şi pe acolo, peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară", spune un bătrân, potrivit Observator.

„Păi dacă bătu atât de mult, că doar nu... atât de mult bătu că ziceai că e... Eu zisei că nu mai scăpăm. Şi florile le-a rupt, tot. Ce să mai avem? La ce să mai stăm aici? Să cumpărăm tot din oraş cu o pensie de o mie de lei?", mai spune o femeie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Capitala nu a fost nici ea ocolită de fenomenele extreme. O rupere de nori a redus temperatura cu 10 grade în mai puțin de o oră, iar autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, recomandând locuitorilor să rămână în case. 

Gara de Nord a fost, de asemenea, afectată. O țeavă spartă a refulat în apropierea peroanelor, inundând zona unde zeci de călători așteptau trenul.

Ca la fiecare ploaie puternică, mai mulți copaci au căzut, iar pompierii au fost chemați să curețe drumurile și parcările.

În sectorul 3 al Capitalei, unii locuitori au crezut că a început să cadă lapoviță în mijlocul verii, dar meteorologii au clarificat că era doar grindină. Furtunile au provocat probleme și în Iași, unde pe străzi s-au format râuri.

Nori negri deasupra Mării Negre

Și la mare ploaia a pus stăpânire pe turiști. Norii negri s-au adunat rapid deasupra plajei și i-a fugărit pe cei care se bucurau de briza caldă. 

Meteorologii avertizează că codul galben de ploi și instabilitate atmosferică va continua și mâine, însă pentru weekend se anunță din nou temperaturi ridicate, ajungând până la 33 de grade Celsius, iar cerul va fi senin.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.