Furtunile au făcut prăpăd în România, în weekend. Animale electrocutate și zeci de străzi inundate. Iată zonele afectate

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 07 mai 2024, 00:55

Duminică, 6 august, mai multe zone ale țării au fost lovite de o furtună puternică.

Sursa: pexels.com

Pompierii au intervenit duminică în 53 de localități din 13 județe din România, din cauza furtunii care s-a abătut asupra României.

Duminică, 6 august, mai multe zone ale țării au fost lovite de o furtună puternică. Din păcate, mai multe animale au fost electrocutate în Brăila și zeci de străzi și gospodării au fost inundate.

O furtună puternică a lovit România, duminică

Duminică, 6 august, o furtună puternică a făcut prăpăd în estul și sud estul țării. Din păcate Ploile, vântul puternic și grindina au măturat zeci de localități din 10 județe, care s-au aflat sub cod roșu de furtună, iar pompierii au intervenit în 53 de localități din 13 județe, în urma furtunilor.

Peste 150 de copaci au fost doborâți de vânt, avariind 14 autoturisme. Un bărbat din județul Neamț a fost rănit de un acoperiș luat de vânt.

Citește și: Motivul halucinant pentru care fetița de 11 ani din Ilfov, dispărută vineri, se afla în casa bărbatului care a agresat-o. Ce au observat părinții minorei când a ajuns acasă

Reprezentanții inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență au anunțat că „Peste 3.000

de pompieri, cu peste 2.000 mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de vremea neprielnică sub incidența căreia s-au aflat mai multe județe din țară”.

Conform IGSU în intervalul orar 07.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a generat efecte în 53 de localități din 13 județe, zone în care s-a intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 26 curți, 1 beci, 12 străzi, precum şi pentru îndepărtarea a 154 de copaci, 3 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, degajarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 18 case, 19 anexe gospodărești, 1 bloc de

locuințe, 1 operator economic (magazin), fiind afectate 14 autoturisme.

Mai multe animale au fost electrocutate

ISU Brăila a anunțat că vântul a smuls acoperișul unei ferme din Berteştii de Jos, iar 10 vaci au fost electrocutate pe loc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Colonelul Ștefan Stoian, de la ISU Brăila, a anunțat că în urma unei furtuni puternice, s-a intervenit, duminică seară, în numeroase situaţii. Mai mulţi copaci au fost doborâți de vântul puternic şi au căzut peste autoturisme, avariindu-le. Totodată, în localitățile Stăncuţa şi Stanca acționează două echipaje de pompieri, după ce 40 de copaci au fost doborați de vântul care a avariat şi opt acoperișuri. Cel puţin 18 anexe gospodărești sunt afectate.

Totodată, în localitățile Stăncuţa şi Stanca au acționat două echipaje de pompieri, după ce 40 de copaci au fost doborâți de vântul care a avariat şi opt acoperișuri. Cel puţin 18 anexe gospodărești sunt afectate.

Citește și: Ce a vrut să facă un bărbat de 50 de ani înainte să se înece în canalul Dunăre-Marea Neagră. Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă

În județul Buzău au fost trimise mesaje RO-Alert

În Buzău localnicii au fost atenționați prin RO-Alert despre furtuna puternică care s-a abătut asupra localităților din jurul orașului.

Conform ISU Ialomița, pe fondul avertizărilor meteorologice de cod roşu, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe DN2A.

Primarul din Tecuci, Lucian Costin, a precizat că furtuna de duminică seară a fost de o violență fără precedent, iar urmările negative se văd peste tot.

„Avem cazuri de acoperișuri smulse de furtună şi aruncate peste maşini, de copaci şi indicatoare rutiere şi căzute pe carosabil. Acum, toate echipele şi utilajele Primăriei sunt pe teren pentru înlăturarea efectelor dezastrului. Vom rămâne pe teren cât timp va fi nevoie, până când vom înlătura toate efectele dezastrului, astfel încât mâine dimineața să se poată circula în condiții normale.”, a precizat primarul.

Pe Autostrada Soarelui, după furtună a venit și un nor de praf, iar din cauza vizibilității reduse, în apropiere de Fetești, șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta.

Sursă: digi24.ro