Furtunile au făcut prăpăd în țară. Inundații pe Valea Oltului, după ploi torențiale. Traficul, îngreunat

Autor: Alina Petre
Actualizat: 03 sep 2022, 10:04

Inundații pe Valea Oltului

Furtunile au făcut prăpăd în țară. Inundații pe Valea Oltului, după ploi torențiale. În zonă traficul este îngreunat.

Furtunile au făcut prăpăd în țară. Drumul Național DN 7 de pe Valea Oltului a fost inundat de ploile abundente. Autoritățile se așteaptă ca în următoarele ore sa fie mai multe zone afectate.

Meteorologii au anunțat că precipitațiile pot ajunge și la 100 de litri pe metru pătrat.

Citeste si: Se dau bani pentru românii plecați în afara țării! Anunțul momentului în România

Furtunile au făcut prăpăd în țară

In comuna Pociovaliștea autoritatile iau masuri de protectie dupa ce debitul raului a crescut alarmant in ultime ore.

DN7, pe Valea Oltului este acoperit de apă, după ce o ploaie torențială a inundat drumul în doar câteva minute. Traficul este îngreunat, iar mașinile înaintează cu greu.

Ploiile au făcut dezastrul într-o zonă de camping din Bihor.

Turiștii cazați în Poiana Glăvoi au fost nevoiți să își care corturile din calea viiturii. Oamenii au spus că a plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Meteorologi au emis codul roșu de ploi abundente pentru trei județe din sudul țării.

Sedință de urgență la Ministerul Mediului, după CODUL ROȘU de inundații

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos a convocat, vineri seară, o ședință de analiză privind situația de pe cursurile de apă din Gorj și Vâlcea, după avertizările meteorologice și hidrologice cod roșu.

Vineri seară, erau depășite cote de inundație la Nistorești, pe râul Olteț.

Pe celelalte râuri, aflate sub avertizare hidrologică, cotele se mențin în jurul cotei de atenție sau sub acestea. În prezent, SGA Gorj intervine pe râul Gilort, în zona localității Novaci, a transmis Ministerul Mediului, potrivit Mediafax.

„Pentru zonele aflate sub avertizare hidrometeorologică am dispus ANAR întărirea monitorizării și intervenția în vederea asigurării secțiunilor de scurgere, acolo unde va fi cazul. Exploatarea acumulărilor trebuie să se realizeze conform regulamentelor de exploatare, pentru atenuarea viiturilor.

Până în acest moment nu sunt semnalate probleme deosebite”, a subliniat ministrul Barna Tánczos.

„Conform estimărilor meteorologilor, până sâmbătă dimineață rămâne în vigoare mesajul de avertizări de cod Roșu/Portocaliu/Galben pentru ploi abundente, în special în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, cantitățile de apă putând depăși, punctiform, 100 l/mp în arealul aflat sub incidența codului roșu. Pe parcursul zilei de sâmbătă aria precipitațiilor abundente (35-50l/mp) va fi de interes în sud-estul țării.

În zonele în care astăzi (vineri- n.r.) și la noapte cantitățile de apă, prin acumulare, sunt de peste 70-90 l/mp la nivel local, ploile vor fi slabe cantitativ”, se arată într-un comunicat transmis vineri seara de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Începând de duminică vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor în toată țara.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video