FURTUNILE DE NISIP din nordul Africii se simt si la noi! Vezi de ce ti-ai gasit masina murdara dimineata VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 aug 2021, 04:25

Ati crezut dimineata ca v-a aruncat cineva noroi pe masina?! Stati fara grija, caci nu aveti asa dusmani! Totul este de la furtuna care aduce praf din Sahara.

Specialistii au explicatii cat se poate de clare pentru acest fenomen rar.

 

"La sfarsitul saptamanii trecute au fost mai multe furtuni de nisip in nordul Africii dar si in zona Asiei Mici. Concomitent s-a generat in mare un ciclon care in rotatia sa a ajuns si deasupra tarii noastre si a dat precipitatiile din zilele trecute. Ca urmare a ridicat si aceste particule de praf", spune Simona Andre, meteorolog de serviciu.

 

Ce a facut romanul cand s-a trezit cu masina murdara? A dat fuga la spalatorie. Altii, acasa, au inceput sa curate gradinile de praf.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

In Turcia, cerul s-a intunecat deodata si vantul a suflat in rafale care au atins si viteza de 100

de kilometri pe ora. Au fost mutate avioanele de pe pista, rasturnate masini si s-a instaurat haosul in orase. Oamenii abia mai puteau merge pe strada.

 

Pe unul dintre podurile de pe Bosfor chiar si masinile de mare tonaj au fost rasturnate din cauza furtunii. Unul dintre cele mai grave incidente a fost insa chiar in apele Bosforului. O ambarcatiune pe care se aflau mai multe persoane a luat foc.

 

Echipele de salvare cu greu au ajuns sa ii scoata din flacari pe cei aflati pe iaht. Vantul sufla atat de tare, formand valuri foarte mari, incat abia dupa multe incercari doua vase au reusit sa se apropie de cei aflati in pericol si sa ii salveze.