Se pare că Washington-ul are de gând să pună presiune pe sectorul financiar rusesc, pentru că SUA a anunțat noile noile sancțiuni pe care vrea să i le aplice Federației Ruse.
Noi sancțiuni pentru Rusia din partea Americii
Statele Unite ale Americii au anunțat impunerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit unui înalt oficial de la Casa Albă.
Citește și: Zelenskyy se întâlnește Papa Francisc si oficiali italieni la Roma!
Astfel că, liderii tuturor țărilor G7, care se reunesc în prezent pentru un summit la Hiroshima, în Japonia, se pregătesc în mod activ să introducă noi sancțiuni și să stabilească bariere la export. Oficialul a transmis această informație reporterilor, păstrându-și anonimatul.
De asemenea, potrivit aceleiași surse, măsurile luate, inclusiv un set „substanțial” de sancțiuni din partea Statelor Unite, vor face tot mai dificilă pentru Rusia susținerea eforturilor sale de război.
Reprezentantul american a mai spus că aceste măsuri sunt menite să limiteze semnificativ capacitatea Rusiei de a obține bunurile necesare pentru capacitățile sale militare.
America a aplicat măsuri drastice împotriva Rusiei
În urma invaziei Ucrainei din februarie 2022, Statele Unite au pus în aplicare măsuri semnificative împotriva Rusiei, pentru a exercita presiuni economice și pentru a perturba industria de apărare a acestei țări.
Astfel, sancțiunile includ o interdicție de export pentru 70 de entități din Rusia și din alte națiuni, precum și impunerea a 300 de sancțiuni asupra unei serii de ținte, cum ar fi persoane, organizații, nave și aeronave din Europa, Orientul Mijlociu și Asia.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Acestea fac parte dintr-un set de sancțiuni fără precedent adoptate de Occident, cu scopul de a sufoca economic Rusia și de a-i reduce veniturile din hidrocarburi.
Accentul este pus, în prezent, pe împiedicarea Moscovei de a eluda sancțiunile, motiv pentru care ultimele măsuri puse în aplicare de Statele Unite au ca scop „să închidă toate lacunele”.
Reprezentantul american a declarat că Washington-ul intenționează să exercite presiuni asupra sectorului financiar al Rusiei și asupra capacității sale de producție de energie pe termen mediu și lung. În același timp, se are în vedere menținerea unei înghețări a activelor suverane rusești.
Statele Unite urmăresc o mai bună coordonare în cadrul G7 prin alinierea sancțiunilor sale la cele impuse de Uniunea Europeană și de Regatul Unit, iar această abordare urmărește să asigure un efort coerent și sincronizat între națiunile G7.
Marea Britanie noi sancțiuni aduse Rusiei
Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat un nou set de sancțiuni care vizează regimul Putin astfel că, se va interzice importul de diamante rusești.
În același timp, Regatul Unit face pregătiri pentru a impune sancțiuni individuale împotriva a 86 de persoane și companii pentru a spori presiunea asupra președintelui rus și a susținătorilor săi. Rishi Sunak anticipează că și alți aliați din G7 vor aplica sancțiuni similare.
Exporturile de diamante din Rusia au fost evaluate la peste 3 miliarde de lire sterline în 2021, dar importurile directe de diamante în Marea Britanie au scăzut anul trecut, ca urmare a impunerii de către Marea Britanie a sancțiunilor asupra companiei miniere Alrosa.
Sursă: capital.ro