Gabriel Oprea și povestea din controversata lui sufragerie: Dezvăluiri din spatele ușilor închise „Am plecat de la PSD, am vrut să câștige Traian Băsescu...”

Author: Cristina Mocanu

Gabriel Oprea, politician și fost ofițer român, s-a aflat în centrul atenției datorită unei întâlniri neobișnuite din decembrie 2009, în sufrageria sa.

Sursa: Captură KANAL D

Gabriel Oprea a fost invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a discutat despre povestea controversată a sufrageriei sale.

Într-o seară tulbure din decembrie 2009, în mijlocul agitației alegerilor prezidențiale, sufrageria lui Gabriel Oprea a devenit martora unui eveniment neobișnuit, unde politicieni și demnitari de rang înalt s-au adunat pentru a sărbători victoria lui Traian Băsescu. Această întâlnire, dezvăluită în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai," a stârnit controverse și a ridicat întrebări legate de influența sa asupra scenei politice.

Povestea din sufrageria lui Gabriel Oprea

Gabriel Oprea, politician și fost ofițer român, s-a aflat în centrul atenției datorită unei întâlniri neobișnuite din decembrie 2009, o seară plină de evenimente care a inclus vizita unor personalități importante la apartamentul său. În contextul în care Traian Băsescu îl învingea pe Mircea Geoană în alegerile prezidențiale, Oprea și-a deschis ușile pentru oaspeți precum Mircea Geoană, George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Neculai Onțanu, Vasile Dîncu și Anghel Iordănescu.

Dezvăluirea acestui eveniment a fost făcută în emisiunea "40 de Întrebări cu Denise Rifai" de la Kanal D, unde Oprea a fost invitat să discute despre această întâlnire controversată. Prezentatoarea l-a întrebat provocator pe Oprea dacă "greii României" au mai intrat în sufrageria sa, la care acesta a oferit o declarație surprinzătoare.

Citește și: Gabriel Oprea, duminică, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

„Vă răspund la întrebare. V-am spus, mai înainte, că îmi dădusem demisia de la Ministerul de Interne și plecasem din PSD cu onoare, cu demnitate. Vreți să plec? Am plecat. Eram atunci parlamentar independent și în jurul meu era o grupare de independenți de 20, 30 de parlamentari, cu care ulterior am făcut UNPR-ul. Normal că în momentul în care am plecat, sunt om, am plecat de la PSD, am vrut să câștige Traian Băsescu," a explicat Oprea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Evenimentul din sufrageria sa a fost unul privat, dar a devenit rapid mediatizat de presă

Politicianul a subliniat că evenimentul din sufrageria sa a fost unul privat, iar prezentarea sa la televizor ar fi compromis caracterul personal al întâlnirii. În ciuda controverselor legate de acest episod, Oprea a insistat asupra faptului că astfel de evenimente private nu ar trebui aduse în spațiul public.

De asemenea, el a mai menționat că Dan Andronic, jurnalist și apropiat de-al său, a fost cel care a transformat sufrageria sa într-un subiect mediatizat.

Oprea a adăugat: "Domnul Dan Andronic... îl consideram amic, care înainte de asta, pe 15 august, îmi spunea că urmează să fie arestat, dimineața la 6. I-am spus când te arestează? Era într-o depresie, era foarte supărat. Mâine la 6. Și l-am rugat să vină la cinci și jumate la mine acasă, cu doamna.

L-am luat și eu, cu soția, l-am dus la sărbătoarea Marinei Militare și l-am pus în tribuna oficială lângă mine. Asta face un prieten, la greu.”

Citește și: Copilăria și ascensiunea militară a lui Gabriel Oprea: O biografie unică în lumea politică românească

În contextul acuzațiilor că această întâlnire a influențat rezultatul alegerilor prezidențiale, Oprea a subliniat că el și ceilalți participanți doar s-au bucurat că Traian Băsescu a câștigat alegerile și că aceasta a fost întreaga dimensiune a "Sufrageriei lui Oprea".