Gabriela Firea anunță noi beneficii economice pentru familiile numeroase, pentru tineri și pentru femeile de peste 55 de ani, fără loc de muncă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 oct 2022, 15:17

Gabriela Firea anunță noi beneficii economice pentru familiie numeroase, pentru tineri și pentru femeile de peste 55 de ani, fără loc de muncă

Sursa: Facebook: Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat astăzi, 21 octombrie, pe contul său de Facebook, noi avantaje de care vor beneficia anumite persoane, pe modelul țărilor europene mai bine dezvoltate.

Gabriela Firea a propus mai multe variante de pe urma cărora anumite categorii de persoane să beneficieze de un ajutor economic. Aceasta luptă, în primul rând, pentru egalitatea între sexe.

Gabriela Firea anunță beneficii economice pentru anumite categorii de persoane

Gabriela Firea a anunțat astăzi, 21 octombrie, că se pregătesc mai multe măsuri pentru sprijinirea femeilor cu vârsta de peste 55 de ani și care nu se mai pot angaja.

De asemenea, ministerul pe care îl conduce se pregătește pentru introducerea unui card de reduceri pentru familiile care au mulți copii.

„Rolul femeii în familie și societate” este un proiect în care s-a discutat despre importanța femeilor în câmpul muncii, Gabriela Firea punctând faptul că sociatetea a evoluat, iar femeia poate face mai multe lucruri decât treburile casnice.

Citeste si: Stimulent pentru nou-născuți 2022. Cine poate beneficia de ajutorul pentru creșterea copilului – CONDIȚII DE ACORDARE

„OFSD Bucuresti continuă, astfel, o serie de întâlniri la care doamne de succes, cu renume în afaceri, sănătate sau sport împărtăşesc din experienţa lor şi fac schimb de idei pentru a îmbunătăţi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi”, a menționat aceasta pe contul său de Facebook.

Gabriela Firea a anunțat că, împreună cu Marcel Ciolacu, a inițiat un proiect de lege prin intermediul căruia 30% dintre locurile ce se află pe listele de la alegerile locale, dar și pentru consiliile de administrație ale companiilor de stat să

fie rezervate femeilor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Femeile de peste 55 de ani și tinerii ar putea primi anumite beneficii economice

De asemenea, ministrul susține că se iau în calcul mai multe facilități pentru companiile care vor angaja femei trecute de 55 de ani și care își doresc să rămână în piața muncii.

Nu în ultimul rând, familiile cu mai mulți copii ar putea beneficia de un card prin intermediul căruia să obțină reduceri pentru anumite activități.

„Ne gândim şi la femeile care au mai mulţi copii, la familiile numeroase. Pe modelul din alte state europene, Polonia de exemplu, lucrăm la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obţine reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracţie, restaurante sau librării”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani ar putea primi un Card European de Tineret care le va permite acestora să beneficieze de reduceri, așa cum se întâmplă în cazul altor milioane de tineri din Europa.

Citeste si: Ajutor de la stat în valoare de 4000 de lei pentru românii cu o situație materială precară. Condiții de acordare

„De asemenea, am stabilit deja detaliile pentru introducerea în România a cardului european pentru tineret. Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 şi 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii şi reduceri aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni”, a mai spus Gabriela Firea.