Gafă extraordinară făcută de Joe Biden! A spus „președintele Putin”, în loc de Volodimir Zelensky. Cum a corectat gafa când a realizat

Autor: Diana Ghita

Joe Biden a confundat numele celor doi rivali

Sursa: Facebook Vladimir Putin/ Joe Biden/ Volodimir Zelenski

Joi, 11 iulie, în timpul unei conferințe de presă la încheierea summitului NATO, președintele Statelor Unite, Joe Biden a făcut câteva erori care nu au putut fi trecute cu vederea.

Președintele Joe Biden se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru a renunța la candidatura sa pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie 2024, pe fondul preocupărilor legate de vârsta și starea sa de sănătate. În acest context, o greșeală notabilă a avut loc la un eveniment NATO desfășurat la Washington, unde Joe Biden l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept Vladimir Putin.

Cum s-a corectat Joe Biden după ce i-a confundat pe Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Incidentul s-a petrecut pe scenă, în timpul unei prezentări oficiale, în care Biden, chiar dacă citea de pe prompter, l-a numit pe președintele ucrainean „președintele Putin”. Această eroare a fost deosebit de stânjenitoare, în contextul tensiunilor geopolitice dintre Ucraina și Rusia.

„Și acum vreau să dau cuvântul preşedintelui Ucrainei, care are mult curaj şi determinare. Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin!”, a spus președintele american, în cadrul conferinței.

Însă acesta și-a dat seama imediat de gafa comisă și s-a corectat: „Preşedintele Putin! Îl vom învinge pe preşedintele Putin. Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat pe ideea de a-l învinge pe Putin. Trebuie să ne preocupe asta”.

Citește și: Joe Biden și Donald Trump sunt cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA! Au obținut nominalizările din partea partidelor din care fac parte

Liderul Ucrainei, însă, nu a luat în nume de rău greșeala lui Joe Biden, ba chiar a încercat să destindă atmosfera printr-o glumă: „Sunt mai bun”, în timp ce îi strângea mâna președintelui Statelor Unite.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”

Ce gafă de proporții a mai făcut Joe Biden

În timpul aceleiași conferințe, la câteva ore distanță, Biden a făcut o altă gafă notabilă, întrucât a încurcat-o pe vicepreședinta Kamala Harris cu „vicepreședintele Trump”. Liderul american a făcut această eroare după ce un jurnalist l-a întrebat despre încrederea pe care o are în colega lui.

„Uite, nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte dacă nu ar fi fost calificată pentru a fi președinte.

Așa că începeți de acolo”, a spus Joe Biden.

Aceste greșeli repetate au amplificat îngrijorările legate de capacitatea sa de a-și exercita funcția de președinte, mai ales într-un context politic și diplomatic atât de complex. În fața criticilor tot mai vocale, Biden a încercat să calmeze temerile publicului și ale adversarilor politici și a explicat că toate examinările neurologice la care a fost supus au indicat că starea sa de sănătate este bună.

Citește și: Volodimir Zelenski, la un pas de moarte! Drone kamikaze ruse au explodat la 150 de metri de convoiul său

„Sunt bine. Sunt testat în fiecare zi cu privire la capacitățile mele neurologice”,  a declarat președintele SUA, în cadrul evenimentului.

 


Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!

Dana Roba, reacție nervoasă după ce fostul soț a fost condamnat la doar 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor: „Îmi pare foarte rău ca m-am născut în România”. Make-up artista a dezvăluit când va avea loc cununia cu Beni

Dana Roba a avut o primă reacție după ce fostul soț, Daniel Balaciu, cel care a măcelărit-o cu ciocanul, a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.