GAFA la nivel inalt. Un oficial german a incurcat numele sefilor de stat. L-a facut pe Rosen Plevneliev presedintele Romaniei

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

Vizita sefului diplomatiei germane in Romania si Bulgaria e plina de suspans. Dupa celebra gafa comisa de romani, a urmat una facuta si de oficialul german.

El a incurcat functia prezidentiala din Romania cu numele sefului statului bulgar. O postare a ministrului german de externe a inflamat spiritele la sud de Dunare si nu numai. Oficialul de la Berlin a scris pe Facebook „ Catre sfarstul vizitei mele in Bulgaria am fost primit si de catre presedintele roman, Rosen Plevneliev ”.

Fraza a fost comentata de bulgarii furiosi, care s-au simtit ofensati de confuzia facuta de Frank Walter Steinmeier.

Ei i-au atras atentia ministrului german ca Romania nu este Bulgaria. Printre comentariile bulgarilor s-a strecurat si un roman care ii atrage respectuos atentia ministrului german ca presedintele Romaniei se numeste Klaus Iohannis. Abia dupa cateva ore greseala a fost corectata.

##VIDEO134199##

Vizita oficialului german in Romania si Bulgaria a fost plina de astfel de surprize. „ Un material de presa foarte frumos pe care l-am oferit deja ministrului Steinmeier ”, spunea ministrul roman de la Externe, despre o brosura.

Un gest frumos, ar spune oricine. Ce te faci, insa, atunci cand constati ca harta imbracata in drapelul tarii tale apartine de fapt altcuiva?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Ceea ce tine in mana ministrul diplomatiei romane este o brosura pe coperta careia se distinge clar harta si tricolorul Romaniei, dar si harta si culorile drapelului Germaniei.

Nu trebuie sa privesti mult hartile ca sa iti dai seama de eroare. Surprinzator este si faptul ca nici seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, nu a sesizat gafa.

Aceasta a fost sezizata intr-un final, abia la finalul celei de a doua intalniri, la Sibiu, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis. Aici, ministrul Bogdan Aurescu si-a cerut scuze. In urma cu putin timp, purtatorul de cuvant al Ministerului roman de Externe, care a gestionat realizarea brosurii in care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Frantei, a fost demis din functie.