Galuste cu prune

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 25 lei pentru 6-8 portii


Ingrediente

1 kg cartofi albi
1-2 oua
250-300 g faina
1 kg prune
7-8 linguri zahar
400 g pesmet
150 g unt
Scortisoara


Mod de preparare

Se curate cartofii, se fierb cu sare pana se inmoaie, se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu oul batut si cu faina, Se obtine un aluat moale (nu ca cel de taietei).

Se caleste pesmetul cu unt pana devine auriu, apoi se scoate pe o tava intinsa si se presara zahar si scortisoara. Se omogenizeaza totul, apoi se face un “pat” pe care vom scoate galustele.
Din coca se formeaza o foaie subtire de aproximativ 5 mm si se taie forme pentru a imbraca o pruna.
Se spala prunele si se indeparteaza samburii (optional, acestia se pot inlocui cu zahar cuburi).

Se imbraca cu aluat fiecare pruna, se verifica sa nu aiba zone perforate si se fierb in apa cu sare. Cand se ridica la suprafara, se mai tin 2 minute si se scot pe pesmet.
Se presara si se tapeteaza peste tot cu pesmet.
Se servesc caldute, cu inghetata!


 

Taguri: