In prima linie a acestei confruntari se afla membrii Garzii de Coasta. Facem cunostinta astazi cu paznicii de pe Marea Neagra si vedem de ce sunt periculoase misiunile la care participa. Echipa Stirilor Kanal D a urcat la bordul unei nave de patrulare si interventie. Vasul este conceput si echipat pentru misiuni de interceptare, control, dar si pentru cautarea si salvarea pe mare.
Capitanul Marius Mocanu ne-a aratat cabina de comanda, locul de unde pot fi monitorizate toate sistemele de pe vas.
Mitraliera este una din cele mai importante elemente de la bordul vasului Politiei de Frontera. Una dintre camerele de filmat este atat de perfomanta incat poate focaliza un punct aflat la 6 000 de metri departare! Cu ajutorul radarului si a acestor aparate performante, politistii reusesc sa localizeze toate
##VIDEO120075##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Combaterea braconajului este una dintre cele mai dificile misiuni ale politistilor de frontiera. Pana acum, majoritatea capitanilor prinsi la braconat in Marea Neagra au primit pedepse cu suspendare. Asta, ins,a nu-i impiedica pe politistii de frontiera sa-si duca pana la capat fiecare misiune.
Nu toate actiunile acestor oameni impun folosirea armelor. Identificarea si retinerea celor care trec frontiera maritima ilegal este un alt tip de misiune dificila. Cei care ii ajuta pe migranti sa ajunga spre vestul Europei folosesc barci de mici dimensiuni, cu 50, 60 de migranti la bord. Politistii de frontiera devin salvatori pentru acesti oameni care vor cu orice pret sa ajunga in vestul Europei.
Garda de Coasta face parte din structura Politiei de Frontiera.