Gasly aproape sa moara in ultima cursa F1 din cauza unui tractor!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 10 iul 2023, 04:10

Un incident riscant cu un vehicul de recuperare provoacă agitație. Pierre Gasly se înfurie

Sursa: Facebook

Un incident riscant cu un vehicul de recuperare provoacă agitație. Pierre Gasly se înfurie

Probleme cu macaraua de recuperare la Suzuka- "Am avut doar noroc"

La scurt timp după start, lucrurile devin haotice la cursa de Formula 1 din Japonia. Un incident riscant cu un vehicul de recuperare provoacă agitație. Pierre Gasly se înfurie- și este pedepsit.O macara de recuperare amplasată riscant pe marginea pistei a provocat multă furie în rândul piloților de Formula 1 din Japonia și a declanșat o nouă dezbatere despre siguranță.

"A fost cel mai rău lucru pe care l-am văzut în ultimii ani. Sper să fie ultima dată și să nu se mai întâmple niciodată în nicio serie de curse", a declarat supărat mexicanul Sergio Perez.

"Ce caută tractorul ăsta pe pistă? Pilotul de la Red Bull a vorbit din inima majorității piloților după ce francezul Pierre Gasly a ratat de puțin camionul de remorcare și apoi a intrat în furie.

Ce caută tractorul ăsta pe pistă?", a strigat pilotul Alpha Tauri către echipa sa prin radioul de la boxe: "Am trecut pe lângă el. Acest lucru este inacceptabil. Amintiți-vă ce s-a întâmplat. Nu-mi vine să cred." Ar fi putut să se sinucidă în acea situație, a înjurat mai târziu și s-a plimbat prin paddock supărat.

Amintiri despre accidentul de groază al lui Bianchi

Gasly și-a amintit de ziua de 5 octombrie 2014, în urmă cu opt ani, când bunul său prieten Jules Bianchi s-a prăbușit sub o macara de remorcare, într-un accident groaznic produs pe ploaie la Suzuka. A suferit răni grave la cap, iar Bianchi a murit din cauza consecințelor în vara anului următor, în 2015. A fost ultima victimă din Formula 1 de până acum. "Nu știu dacă se pot spune multe despre asta", a declarat fostul campion mondial Sebastian Vettel: "Am avut un accident foarte tragic aici în urmă cu opt ani.

Jules și-a pierdut viața și nu știu cum se poate întâmpla așa ceva." Pur și simplu nu este acceptabil ca un vehicul de service să iasă pe pistă când încă mai sunt mașini pe drum. Indiferent de viteza cu care se deplasau. "Nu se poate, am fost doar norocoși astăzi", a declarat Vettel, în vârstă de 35 de ani, de la Aston Martin.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conducerea F1, FIA îl amendează pe Gasly

După startul Marelui Premiu, incidentul în care au fost implicați Gasly și macaraua de recuperare a avut loc în turul al doilea. Cu toate acestea, cursa fusese deja întreruptă de un steag roșu în acel moment. Gasly a vrut să ajungă din urmă plutonul și a condus cu o viteză clar excesivă după o oprire la boxe în acest punct.Organismul

mondial de conducere a inițiat o investigație și ulterior l-a amendat pe Gasly cu două puncte de penalizare și o penalizare de 20 de secunde pentru că a condus la un moment dat cu 251 de kilometri pe oră pe pista umedă, în ciuda steagurilor roșii.Francezul ar fi trebuit să acționeze cu mare prudență, inclusiv pentru că știa că în acest punct a avut loc un accident cu un tur mai devreme. Ar fi trebuit să fie conștient de faptul că exista cel puțin o șansă ca pe pistă să se afle vehicule de recuperare sau persoane.Colegii săi, însă, au împărtășit furia lui Gasly, în ciuda greșelii sale. "Va trebui să discutăm despre motivul pentru care acea macara era pe pistă", a declarat pilotul echipei Williams, Alexander Albon, pentru Sky. Organismul mondial de conducere anunță o "revizuire amănunțită Fia, organismul mondial care guvernează sporturile cu motor, a anunțat o "revizuire amănunțită a evenimentelor" legate de utilizarea vehiculului de recuperare. "Acest lucru face parte din debriefingul și analiza obișnuită a tuturor incidentelor din cursă pentru a asigura îmbunătățirea continuă a proceselor și procedurilor", a precizat aceasta într-un comunicat.

 

Citeste si: FIA anunță decizia privind Red Bull! Ce se intampla cu Verstappen?

Citeste si: Verstappen câștigă în Japonia și este din nou campion mondial

Citeste si: Formula 1- Se confruntă Red Bull cu un cutremur bugetar?

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.