Gata cu luptele pentru hârtie igienică! Ce cumpără acum oamenii în disperare

Autor: B.M.
cumparaturi

La începutul perioadei de izolare unul dintre cele mai căutate articole a fost hârtia igienică.

De ce? A rămas până azi un mister. Între timp profilul cumpărătorului s-a schimbat. Ce cumpără acum oamenii în disperare o să te surprindă. Sau nu.

Vânzările de hârtie igienică au concurat strâns cu cele de alimente la debutul pandemiei. Oamenii au exagerat în privința cumpărăturilor, în general, făcându-și stocuri uriașe. Rafturile s-au golit cu viteza luminii și cam tot ce era de vânzare, se cumpăra. Punctul maxim al freneziei a fost la mijlocul lunii martie, apoi, încet-încet, apetitul pentru achiziții s-a mai domolit.

Poate și pentru că resursele financiare s-au împuținat iar viitorul este deocamdată incert. Coșurile de cumpărături nu mai sunt pline cu vârf și nici drumurile la magazine atât de frecvente. Ce s-a observat, însă, în ceea ce privește preferințele oamenilor, după episodul hârtiei igienice: o cotitură către alt gen de produse. A crescut semnificativ interesul oamenilor pentru măsline, chipsuri, ciocolată, înghețată și vin. Ce stă în spatele acestor noi obiceiuri? Există o explicație sociologică în acest sens.


Oamenii spun că la debutul pandemiei au trăit stări de stres și anxietate și din acest motiv au cumpărat și mâncat compulsiv. Pe măsura trecerii timpului, chiar dacă anxietatea nu a dispărut, ei au început să accepte măsurile de izolare. Și să le respecte cu mai multă responsabilitate. Creșterea numărului de îmbolnăviri globale și frica de contaminare îi face să iasă din case strict când este nevoie. Și-au limitat de bunăvoie deplasările și au început să meargă la cumpărături o dată pe săptămână.
Așa cum au fost, de fapt, recomandările încă de la început. În ceea ce privește conținutul coșului de cumpărături, și acesta s-a adaptat. Lumea stă în casă și în general se uită la televizor.

Citeste continuarea pe avantaje.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”