Gata cu POMENILE ELECTORALE! Candidatii la alegeri pot oferi doar obiecte de pana la 10 lei si pixuri, tricouri sau manusi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 aug 2021, 05:10

Candidatii la alegeri nu vor mai putea oferi alegatorilor alimente, bauturi sau produse din tutun, ci doar marfuri nealimentare in valoare de pâna la 10 lei si obiecte de propaganda electorala precum calendare, pixuri, brichete, DVD-uri, tricouri, pungi, manusi inscriptionate cu insemne electorale.

Noua regula a fost introdusa de Guvern prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de marti, a anuntat ministrul de Interne, Mircea Dusa.

El a aratat ca legislatia actuala stabileste ca tentativa, promisiunea si darea de bani si obiecte de folosinta in scopul determinarii alegatorilor de a vota intr-un fel sau altul se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, fiind insa exceptate "obiectele cu caracter simbolic", care nu erau insa definite.


Prin ordonanta de urgenta aprobata marti, Guvernul a detaliat care sunt obiectele ce pot sau nu pot fi folosite in campania electorala.

Astfel, in categoria bunurilor interzise au fost incluse alimentele, bauturile alcoolice sau nealcoolice, produsele din tutun sau marfurile nealimentare, exceptate fiind doar materiale si obiecte de propaganda electorala precum afise, pliante, carti postale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, cani, pungi, tricouri, sepci, esarfe, fulare, veste, fesuri, manusi, pelerine, jachete inscriptionate cu insemnele electorale ale formatiunii politice sau candidatilor.


Sursa: Mediafax

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.