Gerul lovește întreaga țară: Trei persoane au murit, iar urgențele din spitale sunt pline

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 ian 2024, 14:23

Gerul lovește întreaga țară: Trei persoane au murit, iar urgențele din spitale sunt pline

Sursa: PixaBay

Frigul extrem a lovit țara a dus la decesul a trei persoane și la creșterea semnificativă a cazurilor de urgență în spitalele din întreaga țară. Temperaturile de până la minus 19 grade Celsius au provocat efecte devastatoare, cu oameni care au murit înghețați și mulți alții care au fost găsiți cu degerături sau în stare de hipotermie.

Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic în mare parte din țară, iar temperaturile sunt la nivelul înghețului în toată România. 

Gerul a făcut deja 3 victime

Frigul a fost nemilos și a făcut deja 3 victime.  În Galați, doi bărbați, unul în vârstă de 64 de ani și celălalt de 40 de ani, au fost găsiți morți în fața locuințelor lor.

Deși echipajele de prim-ajutor au intervenit prompt, nu au putut face nimic pentru a-i salva. Cauza decesului pare a fi expunerea prelungită la temperaturi extreme. Unul dintre bărbați era cunoscut ca fiind consumator de alcool.

O altă victimă a frigului este o femeie din Buzău, care a fost găsită decedată în timpul nopții. Și la Iași, doi pacienți au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu șoc hipotermic și degerături.

Un bătrân de 84 de ani din Iași a fost salvat de vecini după ce a fost găsit în fața locuinței sale, înghețat.

Citește și: Prognoza meteo pentru ziua de joi, 11 ianuarie 2024: Cerul va fi însorit în majoritatea regiunilor, dar vremea se menține rece

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Spitalele sunt pline. Cazurile de urgență se înmulțesc

Camerele de gardă ale spitalelor sunt acum pline cu persoane care au suferit accidente pe drumurile acoperite de polei. De asemenea, cazurile de fracturi au înregistrat o creștere semnificativă, iar numărul persoanelor care ajung la spital după ce au căzut pe gheață a crescut cu 20%.

Medicii sunt în alertă și se luptă să salveze vieți în condițiile în care mai multe persoane suferă de șoc hipotermic și degerături.

Persoanele cu probleme de sănătate sunt sfătuite să evite expunerea la temperaturile extreme, deoarece aceasta poate fi periculoasă pentru starea lor de sănătate.

Citește și: Ninge abundent în București! Meteorologii au anunțat ninsori și viscol în partea de sud a țării

Pentru a evita astfel de tragedii, autoritățile trag un semnal de alarmă și ne avertizează să avem în vedere anumite aspecte care ne pot salva viața atunci când ieșim din casă. 

Cu temperaturile care rămân scăzute, autoritățile avertizează publicul asupra pericolelor asociate cu gerul și îi îndeamnă să adopte măsuri de precauție., printre care: îmbrăcăminte adecvată, evitarea expunerii prelungite la frig și acordarea de atenție sporită persoanelor în vârstă sau cu probleme de sănătate devin prioritare în fața condițiilor meteorologice extreme.