Gest de omenie! Un batran sarac a inapoiat un portofel plin cu bani gasit pe strada

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 02 oct 2020, 21:00

A gasit in mijlocul ulitei un portofel plin cu bani, dar nici prin cap nu i-a trecut sa pastreze vreun leu!

S-a dus glont la politie, desi el n-avea bani nici sa-si cumpere o sticla de ulei. Nea’ Gheorghe are 64 de ani. Toata viata a lucrat in biserica, ghidat dupa principiile crestine si niciodata nu a facut nimic prin care sa le incalce. Nici macar in urma cu cateva zile, cand Dumnezeu, poate, pentru a-l pune la incercare, i-a scos in cale un portofel cu bani.

"Mergand pe langa cal, m-am uitat in jos si l-am vazut acolo, jos.

Si l-am luat si am stat pana seara, cand l-am adus inapoi la baiat, acasa, si, a doua zi, m-am dus la politie".

Unui alt om cu problemele lui nea’ Gheorghe nu i-ar fi fost deloc usor sa reziste ispitei. Barbatul tocmai plecase de acasa cu gandul sa vanda cateva oua ca sa faca rost de bani pentru o sticla de ulei. Insa, nici macar nu a clipit cand a vazut mica avere din interiorul portofelului.


95 de lei erau in portofelul gasit. Omul l-a pus in buzunar si si-a vazut de treaba. Cand s-a intors, seara, spre casa s-a oprit direct la politie, unde l-a predat. Vestea despre gestul facut de nea’ Gheorghe s-a raspandit rapid in tot satul.

In ciuda faptului ca are numai 400 de lei pensie iar banii gasiti i-ar fi fost de ajutor pentru mancare si medicamente, nici barbatul si nici sotia lui nu au vrut sa profite de situatie.
Cum oameni cinstiti nu se gasesc chiar pe toate drumurile, fapta lui nea Gheorghe i-a atras titlul de cetatean de onoare.

In semn de multumire, proprietarul caruia i s-a inapoiat portofelul vrea sa-i ofere barbatului o mica rasplata materiala. Oameni de onoare precum nea’ Gheorghe sunt extrem de putini, dar, exista. Zilele trecute, tot in Moldova, un preot a predat politiei un portofel in care se aflau 1.400
de euro.
##VIDEO125397##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.