Gest extrem din partea unei tinere din Călărași! Aceasta a încercat să-și pună capăt zilelor chiar în liceul la care învață

Author: Diana Ghita

Eleva a încercat să se sinucidă în baia liceului

Sursa: Unsplash

Miercuri, 13 decembrie, s-a derulat un scenariu desprins din filmele de groază la un liceu din Călărași, unde o fată a fost prinsă în timp ce încerca să se sinucidă.

O elevă de la un liceu de prestigiu din municipiul Călărași a încercat să își pună capăt zilelor chiar în interiorul unității de învățământ, speriindu-i atât pe profesori, cât și pe colegii ei.

Tânăra a fost găsită plină de sânge în baia liceului

Întreaga scenă cumplită s-a petrecut la Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași, iar în jurul sinuciderii se vehiculează faptul că eleva ar încercat să-și facă rău fie în timpul orelor, chiulind de la matematică, fie într-una din pauze.

Cert este că fata a fost găsită de către profesorul de educație fizică, într-una din băile instituției, fiind foarte panicată după ce s-a tăiat la mâna dreaptă, potrivit informațiilor obținute de presa locală.

Fata nu are mai mult de 15 ani și provine din localitatea Mânăstirea, din județul Călărași. Aceasta este elevă în clasa a IX-a la respectivul colegiu.

După ce a fost găsită de către cadrul didactic, reprezentanții liceului au apelat imediat la 112, iar în scurt timp a fost preluată de către medicii de pe ambulanță și transportată la spital. 

Acum, tânăra este în afara oricărui pericol, întrucât rănile pe care și le-a făcut în zona antebrațului drept nu sunt unele grave, care să-i pună viața în pericol.

Citește și: Două adolescente din Hunedoara s-au sinucis împreună. Una dintre ele a informat-o pe mama sa că intenționează să recurgă la acest gest

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce transmit reprezentanții liceului din Călărași

Potrivit reprezentanților colegiului, eleva nu este un copil-problemă, ci doar trece printr-o perioadă foarte delicată.

Aceasta este extrem de sensibilă din punct de vedere emoțional, motiv pentru care se află sub tratament psihiatric.

Cunoscând situația ei, aceștia au încercat să abordeze cu mare atenție lucrurile, astfel încât să nu o destabilizeze și mai tare pe adolescentă.

„Fata era în școală când s-a întâmplat. S-a ascuns în baie. Copilul este extrem de sensibil. Nu am motivat în niciun fel.

Nu am încercat să-i creăm o stare de mai mare emoție decât cea pe care o trăia.

Efectiv, am încercat doar să o liniștim. Să-i spunem că o iubim, că suntem alături de ea, că e un copil bun, ceea ce nu e o minciună. Am speranțe mari că situația se va rezolva”,  au declarat reprezentanții Colegiului Național „Barbu Știrbei”, pentru Călărași Press.

Ulterior acestui incident, autoritățile au inițiat o anchetă, cu scopul de a stabili contextul în care s-a produs tentativa de sinucidere.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o elevă dintr-un liceu din municipiul Călărași, s-a tăiat la antebrațul drept.

În fapt, o tânără, de 15 ani, din comuna Mănăstirea, județul Călărași, în timpul pauzei dintre cursuri, cu un obiect tăietor-înțepător și-ar fi provocat răni în zona antebrațului drept.

Tânăra a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol. În cauză, polițiștii fac verificări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul ”, au spus reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, conform canalsud.ro.

Citește și: Fata găsită fără viață în gara din Ciulnița a fost condusă pe ultimul drum. Cum s-au mobilizat prietenii la înmormântarea ei

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.