Din cauza unor probleme de sănătate, Helmut Duckadam a fost nevoit să renunțe brusc la pasiunea pentru fotbal și să se reorienteze către un alt domeniu pentru a câștiga bani. Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei care i-au întins o mână de ajutor și i-a găsit un loc de muncă.
Corneliu Vadim Tudor impact major asupra vieții lui Helmut Duckadam
De la visul de la Sevilla la momentul realității, Duckadam și-a dedicat viața sportului și țării sale.
Helmut Duckadam este cunoscut ca fiind eroul care a adus gloria României în fotbalul european în anul 1986, când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Performanța sa remarcabilă în finala cu FC Barcelona a fost una de neuitat, devenind astfel un simbol al fotbalului românesc.
Invitat în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai" Duckadam a dezvăluit amintiri și povești din viața sa fascinantă.
Citește și: Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Cu sprijinul financiar al lui Vadim Tudor, Duckadam a fost transferat la Steaua București, una dintre cele mai prestigioase echipe de fotbal din țară. Această mutare a fost una dintre cele mai neașteptate și surprinzătoare din istoria fotbalului românesc.
Vadim Tudor l-a ajutat să își găsească un loc de muncă
Relația dintre Helmut Duckadam și Corneliu Vadim Tudor a avut un impact semnificativ asupra vieții sportive a portarului.
Citește și: Povestea de succes a legendarului Helmut Duckadam: De la copilărie la gloria fotbalistică
Întrebat în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai" dacă fostul politician a fost un salvator pentru el, Helmut Duckadam a declarat că: “A fost unul dintre salvatori, dar probabil că a fost primul, la acea perioadă când aveam nevoie. Corneliu Vadim Tudor, pe lângă că însoțea echipa Steaua și era un stelist, îl cunoșteam personal, am fost și la dânsul în casă. Nu m-am dus chiar să îi bat la ușă, la birou, așa, pe nepusă masa, desi ne știam, și i-am spus domnule nu mă mai descurc. Cresc câini…Domnule vreau să mă angajez și mi-ar plăcea în cadrul Poliției de Frontieră.” A urmat timp de trei zile un curs, iar după trei luni a reușit să se angajeze la Poliția de Frontieră și Pașapoarte.
Astfel, Corneliu Vadim Tudor a fost prima persoană care a reușit să îl ajute pe unul dintre cei mai cunoscuți portari ai României.