Gestul făcut de polițistul vinovat de moartea Raisei, la scurt timp după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare. Familia micuței este profund îndurerată: „Este un tip foarte arogant”

Autor: Diana Bostan

Polițistul responsabil de moartea Raisei s-a predat autorităților.

Sursa: Facebook: Constantin Popescu

După un proces care a captat atenția națională, polițistul Constantin Popescu, responsabil pentru moartea tragică a fetiței Raisa, în vârstă de 11 ani, s-a predat autorităților.

Condamnat la trei ani de închisoare, agentul s-a prezentat la secția de poliție din Curtea de Argeș, la câteva ore după verdictul instanței. Cu toate acestea, familia victimei susține că nimic nu o va aduce înapoi pe Raisa.

Citește și: Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu

Polițistul responsabil de moartea Raisei s-a predat autorităților

Incidentul tragic a avut loc în ianuarie 2022, când polițistul a lovit cu mașina de poliție două fete care traversau pe trecerea de pietoni. În timp ce Marina, una dintre victime, a supraviețuit, Raisa nu a avut nicio șansă. Condamnarea a fost inițial la închisoare cu suspendare, dar recursul familiilor victimelor a dus la o sentință de închisoare efectivă.

Citește și: Criminalul Raisei, fetița ucisă în Dolj de verișor, a cerut să fie eliberat din arest! Cum au reacționat magistrații în cazul său

În urma verdictului, tatăl Raisei a exprimat profundă dezamăgire. Acesta susține că nicio condamnare nu-i va aduce fetița înapoi, în timp ce vinovatul își poate vedea liniștit de viață după ispășirea celor trei ani de detenție.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

„Dreptate era dacă era atent la volan și noi ne vedeam de drumul nostru.

Dreptate, ce, asta este dreptate?! El va ieși de acolo și va merge mai departe, că asta este, iar noi facem potecă la cimitir! Este un tip foarte arogant, pur și simplu trecea pe lângă noi râzând.”,  a declarat tatăl Raisei, potrivit observatornews.ro.

Vinovatul va plăti daune totale de 700.000 de euro familiilor victimelor

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a salutat condamnarea ca fiind „o decizie în premieră”, subliniind că, „nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie, când vorbim despre un polițist care nu avea cazier și care a

mers pe procedură simplificată”. Argumentele decisive pentru instanță au inclus viteza excesivă a polițistului și lipsa acordării de prioritate celor două fete, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Tatăl Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, revoltat că inculpatul scapă de închisoare! „A căzut cerul pe mine când am auzit”

Pe lângă condamnare, agentul a fost obligat să plătească daune totale de 700.000

de euro familiilor victimelor. Din această sumă, 450.000 de euro vor fi acoperiți de asigurarea mașinii de poliție, conform deciziei instanței.

Deși condamnarea a fost primită cu oarecare ușurare de familiile victimelor, durerea pierderii rămâne imensă, iar tatăl Raisei continuă să deplângă soarta fiicei sale.

Sursa foto: Facebook Constantin Popescu