Gestul făcut de șoferița de 19 ani implicată în accidentul de la Codăești imediat după impact! Mașina tinerei a fost cuprinsă de flăcări

Autor: Andrei Costanda

Mașina implicată în accident a fost cuprinsă de flăcări, însă șoferița a reușit să se salveze la timp.

Sursa: Vremea Nouă

Un tragic accident a avut loc pe raza satului Codăești, din județul Vaslui, în care trei motocicliști și-au pierdut viața pe loc.

Pe drumul național DN24, la granița județelor Iași și Vaslui, a avut loc un accident tragic, în urma căruia trei tineri motocicliști și-au pierdut viața. Incidentul s-a petrecut în apropierea stației de carburanți din Codăești, atunci când două motociclete, pe care se aflau doi bărbați și o femeie, se deplasau spre Vaslui.

Accidentul a început când unul dintre motocicliști, în încercarea de a depăși celălalt vehicul pe două roți, a intrat frontal într-o mașină care venea din sens opus, condusă de o tânără de 19 ani.

Impactul a fost devastator, determinând-o pe șoferiță să piardă controlul volanului și să ajungă pe contrasens.

Gestul făcut de șoferița de 19 ani după impact

Imediat după acest prim impact, cea de-a doua motocicletă nu a mai putut evita coliziunea și s-a izbit de mașina aflată deja în derapaj. Din cauza scurgerilor de carburanți și a temperaturilor mari la care ajung motoarele și eșapamentele motocicletelor, atât autoturismul, cât și una dintre motociclete, au fost cuprinse de flăcări imediat după coliziune.

Șoferița de 19 ani, care a supraviețuit miraculos accidentului, a reușit să iasă rapid din mașină înainte ca aceasta să fie cuprinsă complet de flăcări. Gestul său rapid și curajos i-a salvat viața, evitând astfel o tragedie și mai mare. Martorii prezenți la locul accidentului au intervenit prompt pentru a stinge incendiul și pentru a acorda primul ajutor victimelor, dar din păcate, pentru cei trei motocicliști, eforturile medicilor au fost zadarnice.

„Am cerut ajutor. După ce m-am oprit eu, au început să se mai oprească maşinile şi-am început să stingem focul, să căutăm morţii. M-am băgat, am găsit doi băieţi şi la vreo 10 minute am găsit şi fata”, a declarat un martor ocular.

Citește și: Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție chirurgicală: „A contribuit la un prognostic pozitiv”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Prima reacție a Anamariei Prodan după victoria lui Ronald Gavril: „Campionul meu”. Pugilistul român a cucerit centura WBC Latino

Cei trei motocicliști au murit pe loc

Echipele de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, au sosit rapid la fața locului. Marius Stanciu, reprezentant al ISU Vaslui, a confirmat că toate eforturile de resuscitare ale celor trei victime au fost în zadar.

„Au fost efectuate manevre de resuscitare în cazul celor 3 persoane găsite în stop cardiorespirator, însă victimele nu au răspuns pozitiv acestor manevre, astfel că medicii au declarat decesul a doi motocicliști cu vârste de 29, respectiv 35 de ani, precum și decesul unei femei în vârstă de 25 de ani.” a declarat acesta.

Poliția a deschis un dosar penal pentru a investiga exact circumstanțele accidentului.

Tânăra șoferiță a fost testată pentru alcool, rezultatul fiind negativ. În continuare, se vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului și responsabilitatea fiecărei părți implicate.

Acest incident tragic subliniază încă o dată pericolele manevrelor riscante pe șosea și importanța experienței în conducerea vehiculelor, fie ele motociclete sau mașini. Din păcate, trei vieți tinere au fost curmate prea devreme, lăsând în urmă familii și prieteni îndurerați.

Una dintre victime a fost identificată ca fiind Ion Sacu, un bărbat de 35 de ani din Iași. Acesta împrumutase o sumă de bani pentru a-și cumpăra motocicleta mult visată, însă achiziția s-a dovedit fatală. În urma accidentului, acesta a suferit multiple răni grave și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cea de-a doua victimă, George Vâlcu, de 27 de ani, era pe motocicletă împreună cu iubita lui, Ionela Bercea, o tânără de 25 de ani, amândoi murind cu câteva zile înainte de nunta programată.