Gestul halucinant făcut de minorul în vârstă de 13 ani după ce a înjunghiat un bărbat într-o stație de tramvai: „Amenință în continuare”. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 29 aug 2024, 09:19

Atacatorul din stația de tramvai este un minor în vârstă de 13 ani.

Sursa: Observatornews

Copilul în vârstă de 13 ani, care a înjunghiat un om cu cuțitul într-o stație de tramvai, nu regretă fapta sa. Întregul moment a fost surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Băiatul, provenit dintr-un centru de plasament, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere care au surprins întreaga scenă. Potrivit observatornews.ro, după ce ar fi comis atacul, minorul în vârstă de 13 ani alături de un alt prieten, ar fi spart un magazin din apropiere.

Citește și: Atac cu pistolul la un service auto de lângă București. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere: „Frica e în toată familia”

Atacatorul nu are urme de regret

Conflictul a început în tramvai, unde cei doi minori, copilul de 13 ani și un prieten de 15 ani, au avut un schimb de replici cu bărbatul. După ce au coborât în stația din Cartierul Colentina, adolescentul mai mare a început să-l lovească pe bărbat cu piciorul, iar cel de 13 ani l-a înjunghiat pe neașteptate. Victima, în stare de șoc, a așteptat ambulanța cu cuțitul înfipt în spate, iar atacatorii nu s-au oprit aici.

Ei au continuat să comită infracțiuni, spărgând un magazin în apropiere.

Citește și: Scene de groază în Capitală: Un bărbat a fost găsit cu un cuţit înfipt în spate, într-o staţie de tramvai: „I-a distrus plămânii”

După câteva ore de căutări, polițiștii au reușit să-i prindă pe cei doi agresori. În prezent, aceștia sunt plasați într-un centru de protecție al copilului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

"În continuare comportamentul lui este de... nu regretă, nu pare să regrete, ba din contră, ameninţă în continuare.

Şi pe colegii noştri îi ameninţă! Facem toate eforturile pentru a-i ţine. Pentru ambii copii am dispus măsura de protecţie",  au povestit angajații pentru sursa menționată anterior.

Fără consecințe legale pentru atacatorul în vârstă 13 ani

În ciuda gravității faptelor, copilul nu va fi anchetat penal, deoarece legislația actuală prevede că minorii sub 14 ani nu pot fi trași la răspundere.

Dan Antonescu, psiholog criminalist.

Citește și: Atac sângeros la un festival din Germania: Trei persoane au murit și cinci au fost grav rănite, după ce un bărbat a atac cu un cuțit la întâmplare

"Legislaţia penală în ceea ce priveşte pedepsirea minorului în România este total depăşită. Foarte mulţi dintre ei ştiu că până la 14 ani nu păţesc nimic, pentru că legea nu prevede pedeapsa pentru aceşti în minori. Nu

există şcoală de corecţie. Există centre pentru minori şi tineret, dar acolo se găsesc cei care au primit condamnări, ceea ce este foarte rar", a transmis Dan Antonescu, psiholog criminalist, pentru observatornews.ro.

Se pare că băiatul de 13 ani nu a mai frecventat școala de mult timp, având doar două clase, iar mama lui este plecată în străinătate. Recent, a fost găsit rătăcind prin București și a fost adus în același centru de primire, de unde a reușit să fugă în ziua următoare. 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.