Creștinii sunt pregătiți pentru al treilea post din an, Postul Adormirii Maicii Domnului, primele două fiind Postul Paștelui, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar ultima perioadă de postit a anului 2022 este postul Crăciunului.
Ce gest este de neiertat în ziua Adormirii Maicii Domnului
Superstițiile legate de ziua Adormirii Maicii Domnului se întrepătrund cu cele ale focului. În multe sate româneşti, nu se aprinde focul cu două zile înainte de această sărbătoare.
O altă superstiţie legată de ziua Adormirii Maicii Domnului spune că nu este bine să se aprindă focul în sobă, acesta fiind un gest care atrage boala şi ghinionul.
Gospodarii vor avea recoltele blestemate şi fără roade dacă vor lucra în această zi mare, de Sfânta Maria, iar vitele li se vor îmbolnăvi şi gospodăria se va destrăma.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
A început cel mai important post, Postul Adormirii Maicii Domnului
Perioada postului a început la data de 31 iulie și durează două săptămâni, iar această perioadă îi pregătește pe credincioși pentru două mari sărbători: Schimbarea la Față a Domnului, de pe 6 august și Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august. În acest interval de două săptămâni este o singură dezlegare la pește, pe 6 august.
Creștinii trebuie să nu consume lapte, ouă, carne, dar cum postul nu ține doar de hrană, dar și de comportamentul nostru, iar de aceea nu trebuie să facem fapte rele sau să dorim răul cuiva. Acest post este unul cu o importanță deosebită mai ales pentru faptul că Maica Domnului a postit înainte de a trece în neființă.
Abținerea de la anumite alimente este o formă în care arătăm aprecierea și respectul și trebuie realizată cu bunăstare și iertare.
Surse: fanatik.ro, stirimondene.eu