Gestul incredibil făcut de primarul din Premariacco, localitatea unde au murit înecați cei trei tineri români! O să ridice o statuie în amintirea lor

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 25 iun 2024, 13:10

Comunitatea locală din Premariacco vrea să ridice o statuie în numele celor trei români înecați.

Comunitatea din Premariacco dorește să ridice o statuie în memoria celor trei tineri români înecați, pentru a aminti semnificația îmbrățișării lor din ultimele momente.

Comunitatea din Premariacco, Italia, își propune să ridice o statuie în memoria celor trei tineri români, Cristian Molnar, Bianca Doros și Patrizia Cormos, care au murit înecați în râul Natisone. Scopul acestei inițiative este de a păstra vie semnificația îmbrățișării celor trei tineri înainte de tragedie, oferind un simbol al unității și prieteniei în fața pierderii.

Trupul lui Cristian Molnar a fost găsit după 24 de zile de căutări

După 24 de zile de căutări intense, trupul lui Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit blocat într-o peșteră subacvatică, sub un bolovan, acoperit de vegetație și lemn. Aceasta a fost ultima descoperire după ce corpurile prietenelor sale, Bianca Doros și Patrizia Cormos, fuseseră deja găsite și înmormântate.

„Acum, când familia mea are un cadavru pe care să îl plângă, vreau adevăr și dreptate pentru Cristian”, a declarat Petru Radu Molnar, fratele mai mare al tânărului, care a recunoscut trupul la morga din Udine.

Aceasta descoperire a adus un oarecare sentiment de încheiere pentru familia lui Cristian, care a suportat săptămâni de nesiguranță și durere.

Tragedia a avut loc pe 31 mai, când Cristian, Bianca și Patrizia au fost luați de ape în timp ce se aflau în albia râului Natisone. Cristian a fost descoperit de pompierii de la Unitatea de speologie alpină, care și-au riscat viața pentru a-l aduce la suprafață.

„Se afla sub un bolovan, într-o peșteră subacvatică, acoperit și ascuns de vegetație și lemn”, a explicat primarul Michele De Sabata, primarul localității.

În căutările lui Cristian au fost implicați peste 1.500 de pompieri și angajați ai protecției civile regionale, care au utilizat elicoptere, drone și vehicule fluviale pentru a scana zona. Cristian, care lucra în Austria alături de fratele său Petru

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Radu, venise în Italia pentru a petrece câteva zile cu Bianca. Bianca, în vârstă de 23 de ani, își petrecea vacanța la Udine împreună cu prietena ei de la universitate, Patrizia, care trecuse un examen chiar în ziua tragediei.

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 22 iunie 2024: Este prăznuită Sâmbăta Morților

Citește și: Cine este Alina, femeia care a fost găsită decedată pe bancheta din spate a unei mașini! Autorul crimei ar fi încercat să mascheze fapta cu un accident rutier

Statuie în numele celor trei tineri români care și-au pierdut viața

Comunitatea din Premariacco a fost profund afectată de acest eveniment tragic, locuitorii oferind suport familiilor îndurerate.

Unii au ajutat la servirea mesei salvatorilor, alții au dăruit prăjituri, iar mulți s-au alăturat căutărilor.

Primarul Michele De Sabata a declarat că astăzi orașul este din nou în doliu și a subliniat importanța îmbrățișării celor trei tineri, care reprezintă un simbol puternic al prieteniei și solidarității.

„Vreau să o imortalizez”, a spus primarul.

„Am vorbit despre asta cu comunitatea românească, care susține proiectul de a face o statuie care să amintească tuturor celor care trec pe acolo semnificația acelei îmbrățișări, un semn extraordinar, ultimul dar pe care cei trei tineri ni l-au făcut înainte de a dispărea printre valuri”, a concluzionat Michele De Sabata.