Gestul minor care ar fi dus la evitarea accidentului din Lețcani, în urma căruia un tată și copiii lui au fost loviți de un TIR chiar pe trecerea de pietoni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 apr 2023, 12:36

Tatăl și cei doi copii ai săi ieșeau dintr-o farmacie și traversau sprea partea cu grădinița

Sursa: Observatornews.ro

Un TIR a lovit din plin un tată și pe copii lui, chiar pe o trecere de pietoni din Lețcani. Incidentul a avut loc în timp ce acesta ieșea dintr-o farmacie, chiar în fața unei grădinițe.

Un șofer de TIR a lovit din plin un tată care traversa pe o trecere de pietoni, împreună cu cei doi copii ai săi, în Lețcani. În momentul impactului, la fața locului, se mai aflau câteva persoane.

Un TIR a lovit pe o trecere de pietoni din Lețcani trei persoane

Tatăl și cei doi copii ai săi ieșeau dintr-o farmacie și traversau sprea partea cu grădinița.

Aceștia au așteptat în dreptul trecerii câteva zeci de secunde, pentru a se asigura că pot traversa în siguranță.

La un moment dat, în fugă, un bărbat traversează din sens opus și, când ajunge pe partea cealaltă parte a drumului, tatăl și cei doi copii încep să traverseze. La scurt timp, TIR-ul se pune în mișcare și îi lovește din plin.

Citește și: Cine este Marian, ciobanul din Dolj acuzat că a luat intenționat viața unui prieten, în timp ce sacrifica un miel

Mezinul este prins sub roțile TIR-ului și moare pe loc, în timp ce tatăl este rănit grav, iar celălalt copil intră în stare de inconștiență. Cei din urmă sunt transportați imediat la spital, iar tatăl este operat de urgență.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum putea fi evitat accidentul

Un gest banal putea salva viața copilului de trei ani și putea să nu îi bage în spital pe fratele și pe tatăl său. Șoferul avea montat pe parbrizul TIR-ului o oglindă care îl ajuta să vadă pietonii care treceau prin spatele autovehiculului.

Tot ce trebuia să facă acesta era să arunce o privire în oglindă și incidentul putea să fie evitat. Martorii susțin că, imediat după accident, se auzeau persoane care spuneau că a fost lovit un om.

Șoferul s-a ales cu doar penal  pentru vătămare corporală din culpă și pentru ucidere din culpă.

Mai mult decât atât, localnicii susțin că, în acea zonă, trec foarte multe TIR-uri care merg cu viteză, ceea ce pune destul de des în pericol viața celor se află pe șosea în acele miemnte.

Citește și: Greșeala care l-a costat un glonț în cap pe un adolescent de 16 ani. Băiatul a sunat la uşa greşită şi a fost împuşcat de proprietar

„Merg cu viteză şoferii. E periculos, să nu mai dea voie la camionale eastea să circule,. uitaţi câţi copii. Dacă ar pune ceva să se vadă de la distanţă”, a spus un localnic, potrivit observatornews.ro.

Una dintre angajatele farmaciei din care tatăl ieșise susține că, din momentul în care a plătit ceea ce a cumpărat și până în momentul în care accidentul s-a produs au trecut doar câteva secunde, în timp ce un alt angajat a declarat că s-a temut să iasă și să vadă ceea ce s-a întâmplat.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.