Gestul uluitor pe care l-a făcut Dan Puric la moartea tatălui său: „Nu am făcut în viața mea lucrul acesta” Actorul a trebuit să prindă putere pentru a lupta alături de mama sa în lupta cu cancerul

Author: Laura Macovei
Actualizat: 01 iul 2024, 09:22

Dan Puric, invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa: Captură YouTube

Dan Puric a fost invitat duminica aceasta la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. „Marele mut” este cunoscut pentru abilitățile sale de a transmite emoție doar prin gesturi și dans, dar și pentru numeroasele cărți publicate.

La 59 de ani, Dan Puric are o carieră de patru decenii pe scena teatrului și ne-a învățat despre elocința tăcerii prin spectacolele sale de pantomimă. Succesul său a rezonat în întreaga lume, iar presa internațională l-a supranumit "Marele mut" datorită abilității sale de a transmite emoție doar prin gesturi și dans.

În ultimii 16 ani, Dan Puric s-a evidențiat și prin conferințele sale, care atrag un public numeros. Talentul său oratoric și temele abordate i-au adus atât aprecieri, cât și critici, fiind catalogat în presă ca naționalist și extremist. Artistul a publicat, de asemenea, o serie de cărți de eseuri și memorialistică.

“Câți saci de ciment a cărat pe șantier Dan Puric?”, “Cât de asurzitoare poate fi tăcerea într-un cuplu?”, “Câți bani v-a dat Gigi Becali?”, “Când v-ați îmbătat ultima oară?”, “Aveți de gând să faceți mulți purici în politică?”, “Luați la mișto alegerile prezidențiale?”, ”Candidați?”, acestea sunt doar câteva întrebări la care marele artist Dan Puric va oferi răspunsuri în interviul de colecție, din cadrul

emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cum l-a transformat moartea părinților pe Dan Puric

Tatăl lui  Dan Puric  a murit în 1995, la vârsta de 89 de ani. Mama sa a murit din cauza cancerului. 

Atunci când acesta a murit, Dan Puric a recurs la un gest neașteptat.

„Când a murit tata, am simțit o forță atât de mare, încât eu l-am spălat, eu l-am îmbrăcat. Nu am făcut în viața mea lucrul acesta, dar în clipa aia m-am întărit. Dumnezeu mi-a dat forță și o ajutam și pe mama și pe fratele care își pierduse cumpătul”, spunea acesta în urmă cu ceva timp. 

I-a dat putere gândul că trebuia să aibă grijă de mama, bolnavă de cancer, până în ultimul moment.

Citește și: Puțină lume știe cine este fosta soție a lui Dan Puric! În ce relație se află în prezent cei doi: Ioana Olteanu „Eu eram o soție foarte ascultătoare. El spunând da, pe mine m-a băgat într-o lume extraordinară.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

„Dacă îmi ziceai la 48 de ani că o să mă apuc să vorbesc public, râdeam amândoi o oră la o bere. Chestia asta a țâșnit mai ales după moartea mamei. Dorința de a articula ceva în fața oamenilor.

Îmi aduc aminte de prima carte pe care am scris-o. Se numește cine suntem și cu o zi înainte ca mama să moară, stăteam în pat, mai avea puțină conștiență, s-a uitat și a zis așa: „ce demn ești, dragul mamei.

Și atunci am scris cartea „Fii demn”, imediat după asta. Este ceva așa ca o pecetă care a răzbătut timpul. Mama a avut cancer. N-a luat o clipă morfină și trata cu o distincție nobilă această boală îngrozitoare.

Ce poate să fie mai tragic decât să fii cu ea într-un cabinet medical și să-i zică doamna doctor „ce vezi, dragă, nu vezi că are cancer?”

Când era agonică, seara mă culcam lângă ea și atunci distrugea moartea, mă întreba dacă am cu ce să mă învelesc. Maternitatea e mai puternică decât moartea. Iubirea e mai puternică decât moartea.

Nu m-a transformat, m-a apropiat de ei,” a spus Dan Puric.