Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la închisoare pentru 30 de ani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 mai 2023, 15:43

Gheorghe Dincă a fost condamnat la închisoare pentru omor calificat, pentru 30 de ani

Gheorghe Dincă a fost condamnat la închisoare pentru omor calificat, pentru 30 de ani. Decizia este una definitivă. Luată astăzi, 30 mai. „Monstrul din Caracal” a fost trimis în judecată la începutul anului 2020.

UPDATE 15:30

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, definitiv, după mai multe amânări ale pronunțării deciziei. Conform procurorilor, acesta le-a răpit, constrâns și abuzat verbal și fizic pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu.

„Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate.

Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Melencu Luiza. (…)

Curtea condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Măceșanu Alexandra. (…) Curtea contopește pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție.

Sentință definitivă, pronunțată azi, data de 30 mai 2023”,
a decis Curtea de Apel Craiova.

În anul 2019, procurorii au cerut trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă „pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

„Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 din Codul Penal, iar în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție”, se arată, conform minutei ședinței de judecată.

Decizia nu este definitivă, deoarece poate fi atacată cu apel, iar Gheorghe Dincă va trebui să plătească suma de 700.000 de euro ca daune familiilor Luizei Melencu și Alexandei Măceșanu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, faptul că, pe data de 24 iulie 2019, Luiza Melencu a fost determinată de Gheorghe Dincă „să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”, după ce a fost indusă în eroare „prin răpire și

prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”.

Citeste si: Mesajul dureros al lui Alexandru Cumpănașu, în ziua în care Alexandra Măceșanu ar fi trebuit să împlinească 19 ani

Mai mult decât atât, DIICOT a mai adăugat faptul că același lucru s-a întâmplat și în cazul Alexandrei Măceșanu, pe data de 24 iulie 2019. Acesta s-a oferit să o ducă pe adolescentă „cu mașina proprie, la ocazie, spre liceul Mihai Viteazul din Caracal”.

Casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă a fost transformată într-o adevărată temniță

Conform g4media.ro, Gheorghe Dincă s-a asigurat că cine va intra în casa lui nu va mai avea nicio șansă să iasă, decât dacă el va vrea acest lucru.

„Trecând de la scenariu la punerea în practică a acestuia, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a transformat şi curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantităţi impresionante de deşeuri (fiare, plastic, haine şi obiecte vechi etc.) iar propria locuinţă, într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa.

Astfel, toate geamurile locuinţei (o construcţie nefinalizată aferentă vechii case părinteşti a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB şi polistiren expandat, iar spaţiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a confecţionat, la o înălţime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mişcat/dislocat şi care să îi permită întreţinerea raportului sexual cu victima, prin utilizarea unei perne aşezate sub posteriorul acesteia.

Citeste si: Gheorghe Dincă a recunoscut, din închisoare, că a violat-o pe Alexandra Măceșanu și că a torturat-o

La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton şi a executat la capetele acestei bucăţi două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanţ metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, a mai fost precizat în rechizitoriu.