GHID DE FRUMUSETE. Cum sa-ti alegi corect fondul de ten

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 04:40

Fondul de ten este baza oricarui machiaj.

Este un produs care nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de machiaj. Netezeste pielea, ii ofera stralucire, ascunde imperfectiunile si uniformizeaza tenul.

In alegerea fondului de ten trebuie sa tii cont de ce fel de ten ai. Fondul de ten trebuie sa hidrateze pielea, asa ca, daca ai tenul uscat si sensibil, produsul trebuie sa fie emolient. Daca tenul tau este gras, atunci alege un fond de ten matifiant, cu rezistenta maxima si fara baza de ulei – oil free.
Daca ai tenul normal atunci ai o gama larga de optiuni: de la fond de ten pe baza de apa, pe baza de ulei, lichid sau compact.

Un alt element de care trebuie sa tii cont este pigmentul pielii. Zona corecta pe care poti incerca nuanta produsului nu este dosul de palma sau incheietura mainii. Aplica produsul pe barbie, de la maxilar in jos, spre zona gatului pentru a vedea daca nuanta aleasa se potriveste pigmentului pielii.
Este recomandat ca nuanta fondului de ten sa fie cat mai apropiata de culoarea naturala a pielii tale.

Aplicarea pe fata este simpla, se poate face cu ajutorul unui buretel special sau chiar a degetelor mainii. Tenul trebuie sa fie curat si proaspat, prin urmare ar fi indicata o demachiere in prealabil. Nu abuza prea mult de produs! Pielea trebuie sa respire. Indeparteaza excesul cu o discheta demachianta.
Pentru o mai buna fixare a machiajului aplica fond de ten pe buze si pe pleoape. La final, intinde un strat subtire si pe gat si decolteu pentru a evita efectul de masca.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.