Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 aug 2021, 01:38
Ce trebuie să faci ca să te înrolezi în Legiunea Străină
Sursa: unsplash.com

Legiunea Străină reprezintă una dintre variantele alese de tinerii curajosi, care caută afirmarea. Iată care sunt cerințele pentru înrolare și ce documente se cer pentru a ajunge legionar.

O carieră în Legiunea Străină este visul multor tineri care vor să facă ceva semnificativ în viață. În plus, recompensele financiare sunt substanțiale, ceea ce reprezintă un avantaj în decizia de a urma această meserie. 

Ce trebuie să faci ca să te înrolezi în Legiunea Străină

Oricât de bine sună meseria de legionar, trebuie să știți că nu este o carieră pe care o poate face oricine.

Cu toate acestea, sunt mii de români care au acceptat această provocare în viața lor. Centrul de recrutare pentru Legiunea Străină se află la Aubagne, lângă Marsilia. 

Ca să ajungi să fii membru al armatei profesionale a Franței, trebuie, în primul rând, să îți dorești cu ardoare să faci această meserie. Motivația și ambiția sunt primele cerințe de care ai nevoie. ”Ei au nevoie de oameni motivaţi, că soldat ştiu ei cum să te facă", a povestit un tânăr român care a făcut parte din Legiunea Străină. 

Pentru a te înrola, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 17 și 40 de ani. Dacă ești minor, bineînțeles că vei avea nevoie de o procură de la părinți sau de la tutorele legal. În caz contrar, te prezinți doar cu buletinul. Nu vor fi admiși cei care suferă de boli grave. În schimb, chiar dacă aveți anumite probleme cu vederea, acest lucru nu va fi un impediment.

Puteți purta fără probleme  ochelari sau lentile de contact. 

Un alt aspect important este acela că în Legiunea Străină nu există nicio limită de înălțime. Nu veți avea cum să vă înrolați dacă v-ați pierdut vreun deget. În plus, trebuie să nu aveți mai mult de 4 dinți lipsă, iar dacă știți că aveți probleme cu dantura, mai exact cu anumite carii, acestea trebuie plombate înainte de înrolare. 

Din momentul în care ați ajuns la Aubagne, veți fi cazat o noapte, iar în ziua următoare veți susține probele. Dacă treceți testul medical, veți ajunge la proba sportivă. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să alergați între două linii, pe 20 de metri. Alergatul trebuie să fie progresiv, în funcție de anunțul pe care îl auziți la un magnetofon. Este necesar să respectați ritumul care vi se impune. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Al doilea test constă în 40 de abdomene, cel puțin 4 tracțiuni și urcatul pe o sfoară de 5 metri.

Dacă treceți și proba sportivă, veți face și un test psihologic. Întrebările conțin destul de multe capcane, așa că aveți grijă ce răspundeți. Cele mai comune sunt: ”ce faci dacă nu intri?", "ce vrei să faci aici?" sau "pentru ce vrei să intri”.

Cum decurge stagiul de pregătire

Dacă aveți norocul să fiți acceptat, va urma o perioadă de pregătire militară. Instrucția va fi una intensă și va dura două luni, asta ca să știți ce vă așteaptă. După aceea, veți fi pus să faceți teste de combat și veți fi privat de somn și de mâncare. În plus, va trebui să învățați Codul de Onoare al Legiunii Străine. 

Această perioadă este cunoscută sub denumirea de ”fermă”, iar dacă o terminați cu bine, trebuie să faceți un marș de 10 kilometri, fără nicio pauză. În cadrul instrucției, se va face automat și școala de șoferi. Ultimul test înainte de admitere este o alergare de 8 kilometri. Nu una simplă. Trebuie să purtați bocanci, cască, armă și să cărați un sac în spate. 

Cei care ajung în Legiunea Străină vor avea inițial un salariu de 1.000 de euro. În cazul în care mergeți într-o misiune, veți câștiga cel puțin 20.000 de euro. Într-un an, puteți avea două misiuni, fiecare de câte 4 luni.

Chiar dacă partea financiară vă poate face cu ochiul, trebuie să știți că unul dintre dezavantajele meseriei de legionar este aceea că nu veți avea cum să vă vedeți familia în primii 5 ani, pentru că nu veți avea voie să vă întoarceți în țară. 

În momentul în care vă înrolați, trebuie să semnați un act prin care declarați că nu sunteți căsătorit, chiar dacă nu este adevărat. În plus, veți primi și un alt nume. După 2 ani petrecuți în Legiune, veți fi caporal, după 3, caporal-șef, după 5 ani sergent, iar după alți 3 ani, puteți ajunge sergent-șef. Dacă avansați în grad, bineînțeles că și salariul va fi mai mare. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.