Ghid pentru a alege cele mai potrivite camere de supraveghere în 2022

Autor: Diana Tilă

Camerele de supraveghere sunt dispozitive ce au rolul de a vă ajuta să monitorizați și să vă protejați casa. Acestea captează imaginile din jurul casei, pe care le accesați direct de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. Cele mai multe camere de supraveghere beneficiază de detecție la mișcare, astfel încât vor începe să înregistreze în momentul în care detectează mișcare.

De ce aveți nevoie de o cameră de supraveghere pentru casă?

Unul din cele mai importante și evidente motive pentru care ați investi într-o cameră de supraveghere este simplul fapt că vă oferă siguranță. În cazul în care se întâmplă un incident, instalarea unei camere vă poate ajuta să verificați detaliile importante precum numărul de înmatriculare spre exemplu, fapt ce ar ușura munca anchetatorilor în identificarea mai rapidă a suspectului.

În orice caz, indiferent că aveți sau nu nevoie de un sistem de supraveghere video, totul depinde de nivelul de securitate pe care intenționați să îl atingeți.

De câte camere de supraveghere aveți nevoie?

Numărul de camere este în strânsă legatură cu dimensiunea casei. În primul rând ar trebui să instalați o cameră video la intrarea în casă. Montarea unor camere de exterior care să monitorizeze împrejurimile este facultativa. Pentru un plus de siguranță, puteți alege să supravegheați holurile principale sau etajele superioare. Desigur, încăperile pot fi subiect de monitorizare în măsura în care este necesar acest lucru. La interior optați pentru camere video în situația în care monitorizați un copil, un vârstnic etc.

Înainte de a face orice fel de achiziție, este recomandat să vă familiarizați cu cele mai comune caracteristici.

Camere de supraveghere de exterior

Camerele de exterior sunt disponibile în varianta pe cablu sau wireless. Acestea se montează în mod normal pe casă sau în zonele apropiate clădirii. În timp ce camerele de exterior pe cablu necesită conectare la rețeaua din casă, cele wireless necesită doar alimentare la priză, conectarea la rețeaua de internet făcându-se wireless.

Camere de supraveghere de interior

Ca și cele de exterior, și camerele de interior se găsesc în varianta pe cablu sau wireless. Camerele pentru interior sunt destinate celor care sunt preocupați de ceea ce se întamplă în interiorul clădirii atunci când nu se află acasă. Cele mai utilizate camere pentru interior sunt cele wireless, întrucât se configurează rapid și nu necesită montaj specializat.

Camere wireless

Disponibile atât pentru utilizare la interior, cât și pentru utilizare la exterior, camerele wireless se contează la reteaua wireless existentă în locuință și stochează imaginile surprinse în diferite moduri, fie local pe un micro SD-card, în Cloud sau pe un NVR (înregistrator special pentru camere IP). Sunt ușor de instalat neavând nevoie de conexiune pe cablu.

Camere de supraveghere cu proiector

Acest tip de camere a apărut recent, fiind utile pentru monitorizarea exteriorului casei. Beneficiază de leduri albe ce funcționează ca un proiector. Sunt de real folos pe timpul nopții atunci când camera înregistrează imagini clare.

Recomandări privind alegerea camerelor de securitate potrivite

În primul rând trebuie să aveți grijă la modul de instalare. Majoritatea camerelor de supraveghere au devenit destul de simplu de instalat, trebuie doar conectate la WiFi și configurate în câțiva pași clari. Cu toate acestea, anumite modele, în special cele ce fac parte dintr-un sistem de supraveghere mai complex, vor necesita instalare profesională.

În al doilea rând, camera pe care intentionați să o achiziționați trebuie să aibă o aplicație intuitivă, ușor de utilizat și pentru cei mai neexperimentați, astfel încât să puteți controla camera de la distanță și să primiți notificări în timp real.

Dacă optați pentru o cameră de exterior, luați în considerare și durabilitatea. O cameră pentru exterior trebuie să permită o bună funcționare în orice fel de condiții meteo și la orice temperatură.

Calitatea imaginii este un factor decisiv. Nu are niciun sens să instalați o cameră video a cărei imagine este blurată și neclară. Calitate bună a imaginii obțineți la o rezolutie full HD, iar ceea ce este superior acestei rezoluții, aduce un plus de claritate.

Unghiul de vizualizare joacă un rol important, însă conteaza foarte mult ceea ce urmăriți să monitorizați. O lentilă mai mică, de tipul celei de 3.6 mm, asigură un unghi de vizualizare de aproximativ 90 de grade și focusează pe zonele din imediata apropiere a camerei. O lentilă mai mare, de peste 6 mm, asigură o bună supraveghere a unor zone mai îndepărtate.

Iluminarea pe timpul nopții garantează supraveghere permanentă 24/7. În prezent există variante de camere cu iluminare IR sau color. În situația în care optați pentru o cameră cu iluminare color noaptea, atunci imaginile vor fi mai clare, iar detaliile vor fi mai ușor de observat. Atât camerele de interior, cât și cele de exterior pot fi prevăzute cu difuzor și microfon.

Pentru informații suplimentare, dar și pentru a accesa cea mai mare gamă de camere wireless, camere IP, camere analogice, precum și alte categorii de echipamente de supraveghere vă invităm să accesați magazinul online 1CCTV.ro.