Ghid pentru alegerea unui curs de bază de unghii cu gel pentru a te remarca în fața concurenței

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 apr 2024, 17:36

Industria serviciilor de înfrumusețare s-a dezvoltat semnificativ în România în ultimii ani. Printre trendurile cele mai căutate, la ora actuală, în acest domeniu, este cel al unghiilor cu gel. Oferta de servicii de manichiură și pedichiură cu gel este prezentă în aproximativ toate saloanele din București și din țară, pentru că femeile le preferă în special datorită rezistenței sporite și menținerii aspectului de manichiură proaspăt făcută pentru mai multe săptămâni.

Prin urmare, a apărut pe piață un număr mare de saloane de înfrumusețare, de nail artiști și de branduri, iar interesul pentru acest domeniu continuă să crească. Astfel, pe o piață în plină expansiune, tot mai competitivă și mai plină de oportunități, este mai dificil să te remarci ca profesionist.

Există însă o modalitate prin care să devii un tehnician de unghii cu gel bine instruit și la curent cu tehnicile noi și tendințele în domeniu. Poți opta pentru un curs specializat, pus la dispoziție într-o academie serioasă și recunoscută pentru cursurile sale acreditate și adaptate necesităților actuale de pe piața muncii.

Cât de importantă este educația pentru un stilist protezist de unghii cu gel?

Educația este extrem de importantă pentru un stilist protezist de unghii cu gel în România, pentru că în cadrul cursurilor de inițiere el învață despre anatomia unghiilor, igiena și sterilizarea corectă a instrumentelor și numeroase tehnici de aplicare sau de îndepărtare a gelului.

Un curs de bază unghii cu gel îl ajută pe cursant să construiască unghii artificiale, să le modeleze și să obțină un aspect final impecabil. Totodată, acesta va afla că sunt diverse tipuri de unghii, cum să gestioneze problemele comune, cum sunt unghiile exfoliate, fragile sau îngălbenite și cum să aplice tehnici corecte pentru a remedia aceste deficiențe și a oferi un aspect frumos și sănătos.

Un astfel de curs te pune în contact cu cele mai noi tendințe, produse și tehnici din industrie, iar tu le vei putea oferi clienților servicii de top, în funcție de preferințele și de nevoile lor. Astfel, te vei impune pe piață și vei fi catalogat drept un profesionist care oferă servicii de calitate superioară.

Cum te înscrii la un curs de bază unghii cu gel

Așadar, educația este esențială în viața unui specialist, dar cum te poți înscrie la un curs de bază unghii cu gel?

Primul pas este să identifici o academie care se bucură de notorietate și de recunoaștere în industrie și care dispune de cursuri autorizate. O astfel de academie oferă o diplomă recunoscută internațional, pe baza căreia te poți angaja imediat după absolvirea cursului, atât în țară, cât și în străinătate.

După ce ai ales unde să urmezi cursul, îți depui dosarul, care constă în doar câteva documente, și devii cursant. Foarte important este că poți alege din diverse tipuri de program, cum ar fi cel afterwork sau program de sâmbătă, în funcție de activitățile pe care le desfășori în paralel și de timpul liber pe care îl ai la dispoziție.

Cât timp durează un astfel de curs și ce înveți în cadrul său

Un mare avantaj al unui curs de bază este că se desfășoară pe parcursul a patru săptămâni, fiind un curs intensiv. Astfel, din momentul în care decizi să faci acest pas și până la absolvirea cursului nici nu vei simți când trece timpul și deja vei avea un certificat de absolvire care  este acreditat de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Cursul este structurat într-o parte teoretică și într-una practică, în care cursanții învață despre: bolile și afecțiunile unghiei, sterilizarea mediului de lucru, întreținerea echipamentelor și instrumentelor, aplicarea tratamentelor pentru unghii, folosirea pilei electrice, modelarea unghiilor, tehnici de pensulare, aplicarea tipsurilor, aplicarea elementelor de decor, protezarea unghiilor deteriorate, demontarea unghiilor false.

În concluzie, îți poți asigura un loc în față pe piața competitivă a serviciilor de manichiură și pedichiură cu gel urmând un curs acreditat, în cadrul căruia vei învăța noțiuni teoretice și vei putea pune în practică diverse tehnici, sub coordonarea specialiștilor.

 

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.