Ghid Pentru Machiajul Corect al Ochilor

Author: Bogdan Mihai

La prima vedere, machiajul ochilor nu pare a fi ceva foarte complicat.

Cu toate acestea, este important sa stii ce nuante te avantajeaza in functie de culoarea ochilor, parului si tenului tau sau care sunt micile secrete care iti pot garanta un machiaj perfect si rezistent pe durata intregii zile.

Iata astfel un ghid privind machiajul corect al ochilor, oferit de Shopu.

Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj

Machiajul ochilor nu este doar despre alegerea unei truse de farduri, ci despre multe alte produse comestice care sa te ajute sa obtii un look cat mai deosebit.

Astfel, atunci cand incepi sa te machiezi asigura-te ca ai in trusa o crema hidtratanta, fond de ten, un corector, un anticearcan, o baza de machiaj si, desigur, trusa de farduri, mascara si pensule. Optional, in functie de make-upul pe care ti-l doresti, poti include pe lista un tus de ochi sau un creion dermatograf

Alegerea pensulelor pentru machiaj

Modul in care se asaza fardurile si aspectul final al machiajului ochilor depinde in mare masura si de calitatea pensulelor folosite.

Exista pensule care imprastie fardul sau cu care nu poti lua o cantitate corecta de culoare.

Recomandarea este sa achizitionezi pensule de diferite marimi, create din peri naturali si rotunjiti usor catre varf. Un astfel de model de pensula te va ajuta sa aplici fardul cu usurinta, intr-un mod precis si igienic. De asemenea, daca iti doresti sa creezi un machiaj de tip smokey eyes, aceasta alegere va fi una ideala.

Pasii corecti pentru aplicarea produselor

Inainte de a incepe machiajul ochilor, asigura-te ca ti-ai curatat bine tenul si hidrateaza-l cu ajutorul unei creme de fata. Dupa aplicarea cremei, urmeaza intinderea cu atentie a fondului de ten. Acesta trebuie aplicat si sub ochi, cu grija, pentru a avea o culoare uniforma a fetei.

Peste fondul de ten, tot in partea de jos a ochilor, poti aplica corector sau anticearcan.

Acestea sunt disponibile in diferite variante – lichid, baton sau compact, avand rolul de a iti reimprospata si lumina privirea. Secretul este insa sa alegi oricare dintre aceste doua produse intr-o nuanta mai deschisa decat fondul de ten.

Un ultim produs care trebuie aplicat in procesul de pregatire a pielii este baza de machiaj, cunoscuta si sub denumirea de primer. Aceasta trebuie aplicata in partea superioara a ochilor, existand doua variante de aplicare: fie pana spre sprancene, pentru a crea un look mai dramatic si deosebit, fie doar pe pleoape pentru un look natural, de zi.

Baza de machiaj este foarte importanta, asigurand fixarea si rezistenta culorii. Machiajul ochilor va arata bine pentru un timp mai indelungat, reducandu-se posibilitatea formarii acelor cute de farduri.

Sprancenele, o parte importanta pentru machiajul ochilor

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In machiajul corect al ochilor nu trebuie sa ai in vedere doar aplicarea fardului pe pleoapele ochilor, ci si stilizarea sprancenelor tale.

Oricat de bine iti va iesi machiajul ochilor, daca sprancenele tale nu sunt conturate intr-un mod placut, efectul final nu va fi cel dorit.

Pentru stilizarea si conturarea sprancenelor ai nevoie doar de o perie cu ajutorul careia sa asezi firele de par si un fard sau creion pe care sa il folosesti pentru a umple golurile existente intre firele de par. Alege creionul sau fardul de sprancene intr-o nuanta putin inchisa de gri sau maro, in functie de cum ti se potriveste mai bine.

Alege culorile potrivite in functie de culoarea ochilor

In ultimii ani, machiajul a ajuns la un nivel nou de creativitate si indrazneala, astfel incat nu mai exista la fel de multe restrictii ca pana acum. Acum poti aplica orice culoare a fardului iti doresti, fiind insa nevoie sa alegi cu atentia nuanta si restul culorilor cu care o combini. In final trebuie doar sa te asiguri ca machiajul obtinut iti scoate in evidenta ochii si pune accent pe expresivitatea privirii tale.

Iata, in functie de culoarea ochilor, pentru ce nuante de farduri este recomandat sa optezi:

Ochii caprui. Daca ai ochii in nuante de maro, ii poti machia cu orice tip de culoare iti doresti. Fiind ei insisi o culoare neutra, acestia vor putea fi scosi in evidenta indiferent de alegerea cromatica pe care o faci. Poti opta pentru un look natural, de zi, aplicand culori deschise si pastelate, sau pentru un look indraznet, de seara, aplicand farduri metalizate, in nuante de auriu, mov, gri sau albastru.

Ochii albastri. In cazul in care te bucuri de ochi in diferite nuante de albastru, este indicat sa te orientezi catre farduri in culori precum albastru inchis, gri sau argintiu, violet sau diferite tonuri de roz.

Ochii verzi. Daca ai ochii verzi, cu siguranta ti-ai dat seama ca acestia pot fi destul de dificil de machiat. Pentru a obtine un look deosebit, iti recomandam sa alegi culori pastelate, dar si violet sau chiar diverse nuante de verde, combinat cu alte culori pentru contrast.

Aplicarea corecta a fardurilor

In general, indiferent de tipul de machiaj pe care vrei sa il realizezi, poti folosi atat culori mai intunecate, cat si culori mai deschise, fie din aceeasi culoare, fie dintr-o culoare complementara.

Pentru inceput, aplica nuanta mai intunecata in partea exterioara a ochiului, creand un fel de umbra, pentru un plus de profunzime a privirii. Cu ajutorul unei pensule potrivite pentru fixarea culorilor, intinde aceasta nuanta de-a lungul pliului care se formaza intre pleoapa si osul fruntii. Apoi, catre partea interioara a ochiului, aplica o culoare deschisa care sa iti lumineze privirea. Un efect asemanator il va avea si aplicarea unui fard sidefat, alb sau nude, direct sub linia sprancenelor.

Un alt truc care poate crea iluzia unor ochi mai mari este conturarea ochilor in partea de sus cu un fard negru sau, si mai bine, cu un tus de ochi, denumit si eyeliner. Creeaza pe pleoapa superioara, aproape de linia genelor, o linie dreapta pe care o poti duce mai mult sau mai putin catre partea exterioara a ochilor, in functie de preferinte.

In final, nu mai trebuie decat sa aplici cateva straturi de mascara, iar machiajul ochilor tai va fi unul corect, dar care va atrage si toate privirile.

 

Taguri: