Ghid vestimentar: tipuri de ghete bărbăteşti

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 15 nov 2018, 14:29
video Foto(4)

Alegerea şi asortarea încălţămintei reprezintă un aspect important de care să ţii cont în crearea ţinutelor tale.

Mai ales în cazul bărbaţilor, am putea spune că modul în care arată încălţămintea este precum manichiura în cazul femeilor -  o carte de vizită. Aşadar, achiziţionarea ghetelor pentru sezonul rece este un task de care ar trebui să te preocupi cu seriozitate. Ştim cât de greu poate fi pentru majoritatea bărbaţilor să facă anumite alegeri vestimentare, aşa că am creat un ghid în care prezentăm cele mai populare 4 tipuri de ghete:

Ghete Deşert 

Ghetele Deşert sunt înalte până la gleznă şi au două sau trei linii de şireturi. De cele mai multe ori, sunt confecţionate din piele de căprioară şi au o culoare bej nisipiu, aşa cum se întâmplă pentru modelul clasic (de unde, de altfel, este inspirată şi denumirea lor). Mai nou, ele se fabrică şi în alte game de culori, cum ar fi negru sau bleumarin. Acest model de încălţăminte era purtat de către ofiţerii din armata britanică. 

Ghetele Deşert sunt perfecte pentru începturile de toamnă, când ploile nu şi-au făcut încă simţită prezenţa.

Ghete Chukka 

Foarte asemănătoare cu ghetele Deşert, ghetele Chukka îşi regăsesc originea în India. Singura diferenţă dintre cele două tipuri de încălţări este talpa, astfel încât Chukkas se pretează mai uşor pentru ţinutele formale, pe când cele Deşert sunt potrivite, mai degrabă, pentru ţinute casual, având talpa confecţionată din spumă de cauciuc. Se pare că această încălţăminte era purtată în perioada anilor 20 de către soldaţii din Anglia, atunci când jucau Polo. De fapt, chiar denumirea lor desemnează era în care acest joc a devenit extrem de popular. 

Dintre toate tipurile de ghete bărbăteşti, acestea sunt cele mai comode. 

Ghete Lace-Up 

Ghetele Lace-Up sunt o variantă potrivită pentru sezonul rece, mai ales pentru cei care preferau, de obicei pantofii Oxford sau Balmoral, păstrând acelaşi grad de eleganţă. Cel care a purtat pentru prima dată acest tip de gheată a fost chiar Prinţul Albert. De regulă, ele sunt realizate din piele naturală dar şi din piele ecologică şi se integrează perfect în ţinute casual şi business. 

Modelele cu găici metalice se potrvesc foarte bine pentru a completa ţinute mai protocolare. Din această categorie de pantofi pentru sezonul rece fac parte şi cunoscutele ghete Timberland, disponibile într-o mulţime de culori. 

Ghete Chelsea

Uşor de recunoscut după faptul că şireturile au fost înlocuite cu benzi elastice laterale, ghetele Chelsea sunt, poate, cel mai practic model de ghete bărbăteşti pentru că se pot încălţa şi descălţa uşor. Se pretează mai degrabă pentru combinaţii vestimentare smart casual şi business şi sunt o opţiune ideală pentru bărbaţii activi, deoarece sunt comode şi totodată oferă stabilitatea piciorului. 

În plus, ghetele Chelsea au şi o istorie foarte interesantă. În anii 60, acest model de încălţăminte a făcut furori, promovat fiind de către membrii celebrei trupe Beatles. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.