Gica Popescu, dupa ce a fost condamnat in dosarul transferurilor: "Eu ma simt curat, dar instantele decid. Procesul mi-a facut mult rau"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 iul 2020, 10:30

Gica Popescu si-a sustinut nevinovatia in dosarul transferurilor de jucatori si a afirmat ca spera ca la recurs instanta sa schimbe decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti.

"Acest proces mi-a facut foarte mult rau, dar sper sa se termine cu bine. Nimeni nu stie ce s-a intamplat exact. Nutrim speranta ca lucrurile se vor indrepta la recurs. Este greu de acceptat o astfel de decizie atunci cand te stii nevinovat. Este foarte greu de sters cu buretele tot ce s-a intamplat in anii de cand a inceput procesul, dar asta este, respectam decizia, dar speram ca lucrurile se vor indrepta.

Mi-e greu sa spun acum daca as fi facut sau nu ceea ce am facut in trecut, dar mi le asum, indiferent daca sunt bune sau rele. Am muncit o viata intreaga si m-am tinut departe de astfel de lucruri pentru a fi un exemplu. Eu si Cel de sus stim ce s-a intamplat, eu ma simt curat, dar instantele decid", a declarat Gica Popescu.

Si impresarul Victor Becali a declarat luni ca va respecta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare in Dosarul Transferurilor, si va face recurs la inalta Curte de
Casatie si Justitie la aceasta hotarare.

"Vom discuta cu avocatii sa pregateasca recurs. Ce pot sa spun altceva? Nu stiu daca intr-un rechizitoriu se poate spune ca este foarte probabil ca banii sa fi ajuns la Ioan si Victor Becali. Trebuia sa existe o demonstratie a unui circuit financiar. Poate fi condamnat un om la sapte ani pentru ca «este foarte probabil» si pentru ca exista un prejudiciu estimat? Prejudiciul nu poate fi estimat, trebuie sa fie cert.
Nu am alta posibilitate decat sa respect sentinta si sa urmez caile legale. Nu ni s-a aprobat o expertiza financiar-contabila. Nu stiu de ce. Mergem sa ne dovedim nevinovatia in alta parte. Stiu ca in zece zile trebuie depus recurs, dar mai intai trebuie sa vina motivarea deciziei", a spus Victor Becali.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat astazi la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”