Gigi Becali, PELERINAJ la mormantul persoanelor dragi, trecute in nefiinta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:11

A plans si a ras, a fost la cimitir sa se roage la mormantul parintilor sai, dar si-a facut timp sa vorbeasca si jurnalistilor zeci de minute.

Parca ar fi vrut sa recupereze cele peste 360 de zile pierdute dupa gratii. Aflati cum a decurs ziua cea mare, a libertatii, pentru Gigi Becali! Care a fost primul lucru pe care l-a facut de cum a ajuns acasa, o spune chiar el:

Mi-am luat fetele in brate si m-am dus la icoana mea, Maica Domnului, la care ma rog si care este sabia dreptatii impotriva celor neleguiti! ” In jurul orei 11, Gigi Becali a ajuns la resedinta sa din Pipera.

Nu a intarziat mai mult de o jumatate de ora in casa ca a si iesit pe poarta.

Intr-o masina de lux, imbracat elegant, ca de obicei, si cu alaiul de jurnalisti in urma, Gigi a mers glont la cimitir. Aici nu si-a mai putut stapani emotiile. In fata mormantului matusii sale, care a murit anul trecut, Becali a plans ca un copil! Becali nu au uitat nici de mormantul tatalui lui.

Dupa un an de detentie, Gigi Becali spune ca nu mai este acelasi. Si-a spalat sufletul in inchisoare, s-a adunat si si-a iertat toti dusmanii, asa cum o face un adevarat crestin: „ Eu nu mai sunt Gigi Becali, da? Eu sunt Gheorghe Becali pentru ca nu mai sunt Saul, sunt Pavel! Nu o sa il mai vedeti pe Becali niciodata, dar niciodata, ca sa mai jigneasca pe cineva sau sa injure pentru ca nu mai fac parte din fiinta mea, le-am aruncat! ”.

Astazi, dupa un an in care a stat singur intre patru pereti si in care s-a gandit la toate cele facute si nefacute, Becali a spus tot ce avea pe suflet. Se intoarce in inchisoare cu o mare dorinta, ca poporul sa-i calce pe urmele credintei: „ Vreau toata tara romaneasca frumoasa, cu poporul romanesc, sa fie becalizata. Pentru ca daca se becalizeaza, la Hristos se duce pentru ca numai mantuire vreau, altceva nu ma intereseaza! ”.



##VIDEO111892##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In inchisoare, milionarul s-a gandit nu doar la binele lui, ci si al colegilor de suferinta. Ba a avut si un mesaj catre politicieni, unul delicat si care il priveste si pe el, direct, sa se dea legea gratierii. Casa lui Becali a devenit neincapatoare! Anamaria Prodan si Laurentiu Reghekampf, antrenorul Stelei, au fost primii care au ajuns in Pipera.

Latifundiarul din Pipera a primit o veste buna: varul sau, Victor Becali va executa pedeapsa in regim simi-deschis. Asta inseamna ca sunt sanse mari ca cei doi sa se intalneasca fata in fata, in inchisoare. De acelasi privilegiu are parte si Cristian Borcea.

Cu siguranta ca noaptea va fi alba pentru Gigi! Nu va pune geana pe geana si va profita de fiecare clipa de libertate.

Maine dimineata, la ora 9, trebuie sa bata la poarta inchisorii, Poarta Alba. Se va incheia ziua cea mare, asteptata un an intreg!