Gigi Becali, transferat de la Jilava la Penitenciarul Poarta Alba

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 30 aug 2021, 01:40

Gigi Becali a fost transferat de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta.

Gigi Becali a fost transferat, marti, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor i-a aprobat cererea in acest sens, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Jilava, Cristian Micu.

"El a depus o cerere pentru transfer la Poarta Alba, care a fost aprobata, pentru data de 29 octombrie", a precizat, la randul sau, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Monica Pana.

Cererea finantatorului Stelei a fost aprobata in baza articolului 31, alineatul 1, din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor, care precizeaza ca "transferarea persoanelor condamnate in alt penitenciar, ca urmare a schimbarii regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau pentru alte motive intemeiate, se dispune, la propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau la cererea persoanei condamnate, cu avizul comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

La 26 august, Becali a cerut transferul de la Penitenciarul Bucuresti Jilava intr-o alta unitate de detentie.

El a explicat in 1 octombrie, la judecarea recursului fata de contopirea pedepselor, ca nu se intelege cu conducerea Penitenciarului Jilava, motiv pentru care doreste transferarea sa la Poarta Alba.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.( sursa Mediafax)