Gigi Mulțescu, legenda Dinamo, a murit la vârsta de 72 de ani: „Te-am pierdut, nea Gigi!” Care a fost cauza decesului

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 sep 2024, 12:11

Acesta era internat în spital, unde a fost menținut în viață cu ajutorul unei măști de oxigen

Sursa: Facebook

Gigi Mulțescu, o figură emblematică a fotbalului românesc și a clubului Dinamo București, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, după o luptă îndelungată cu boala Alzheimer.

În ultimele luni, starea sa de sănătate s-a degradat. Acesta era internat în spital, unde a fost menținut în viață cu ajutorul unei măști de oxigen.

Citește și: Doliu în sportul românesc! Campioana olimpică la aruncarea suliței, Mihaela Peneș, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani

Gigi Mulțescu s-a stins din viață

Tragedia a fost confirmată de Ionel Culina, fost ofițer de presă al echipei Dinamo, care a anunțat pe rețelele sociale pierderea fostului mare jucător și antrenor.

Născut pe 13 noiembrie 1951, Gigi Mulțescu urma să împlinească 73 de ani.

„Te-am pierdut, Nea Gigi! Îți mulțumim pentru tot!”, a scris Ionel Culina pe contul său oficial de pe platforma Facebook.

De-a lungul unei cariere impresionante, atât ca jucător, cât și ca antrenor, a fost mereu aproape de inimile suporterilor dinamoviști.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Ca jucător, a fost un mijlocaș talentat, cu o viziune de joc excelentă, iar ca antrenor, a demonstrat o capacitate de a construi echipe competitive, chiar și în condiții dificile.

Mulțescu a antrenat ultima dată echipa Dinamo în anul 2021, într-o perioadă complicată pentru clubul din Ștefan cel Mare. De-a lungul carierei sale de antrenor, a avut mai multe mandate la cârma lui Dinamo, fiind antrenor principal de patru ori și, la un moment dat, director tehnic.

Devotamentul său față de clubul dinamovist și față de fotbalul românesc l-au transformat într-o adevărată legendă a sportului. Pe lângă activitatea sa la Dinamo, Gigi Mulțescu a avut o carieră bogată, antrenând echipe din România și din străinătate. Printre echipele pe care le-a condus se numără Jiul Petroșani, Dacia Brăila, Astra Ploiești, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Universitatea Craiova și FC Voluntari. În afara granițelor, Mulțescu a avut experiențe la cluburi din Turcia, precum Samsunspor, Kayserispor, Gaziantepspor și Adanaspor, dar și în Arabia Saudită, la Al Taawoun și Al Ettifaq.